fbpx

Málnárium – Megtanítunk tudatosan táplálkozni!

Horisan Metabolic Typing® = személyre szabott anyagcsere típusú táplálkozási program és mérés

  • Többször is próbálkoztál már fogyókúrával, de mindig kudarcba fulladt?
  • Hiába sikerült fogynod, mindig visszajöttek a kilók?
  • Egyedül nincs elég motivációd, hogy változtass a rossz étkezési szokásokon?

Ne aggódj, van megoldás!

Nagy fogadalmak, rövidebb, hosszabb távú elhatározások és fogyókúrák helyett ismerd meg anyagcsere típusodat és egy belátható, megtartható és személyre szabott életmód program segítségével változtass életmódot!

Tanulj meg tudatosan táplálkozni!

Nem csak az a kérdés, hogy általánosságban mi egészséges, hanem hogy az TE testednek mi jó és mi az, ami helyesen táplálja, megfelelő energiát ad a vidám és kiegyensúlyozott életedhez és az ideális testsúlyodhoz!

A táplálkozási mérés és tanácsadás folyamata

1. ANAMNÉZIS – állapotfelmérés

Az állapotfelmérés során átbeszéljük a jelenlegi életmódodat, táplálkozási szokásaidat, test mozgásodat, egészségügyi helyzetedet.

 

2. TESTÖSSZETÉTEL MÉRÉS

Testösszetétel mérés során a testsúly mellett a testzsír, a zsigeri zsír és az izom mennyiség is fontos értékek, amelyek nem csupán a táplálkozásunk függvénye, hanem genetikai adottság is

 

3. KARDIÓ MÉRÉS

A kardió mérésre elsősorban a biztonságos testmozgás kialakítása miatt van szükség, hogy megfelelő, személyre szabott pulzustartományokat tudjunk meghatározni számodra az ideális zsírégetés érdekében.

 

ANYAGCSERE TÍPUS MÉRÉS EVA 3000 ORVOTECHNIKAI MŰSZERREL

2003-ban Dr. Klaus D. Holzrichter orvos-természetgyógyász kifejlesztette és szabadalmaztatta az EVA 3000 2A besorolású orvostechnikai mérőeszközt, mely segítségével az anyagcserét befolyásoló tényezők (pl. sejt energia-ellátottság, szénhidrát-tolerancia) mérhetővé váltak, és megalapította a Horisan Metabolic Typing-ot.

A gépbe helyezett tesztanyagoknak megfelelően teljesen fájdalom mentesen elektromágneses impulzusokat juttatnak az emberi szervezetbe, melynek központi idegrendszere válaszreakciót ad. A válaszreakciók a kineziológiából ismert karhosszúság-reflexben (izomtónus-változások a váll jobb vagy bal hátsó izmában) nyilvánulnak meg. A kinyert értékeket a Málnasoft szoftver elemzi, és ez alapján történik az egyénre szabott táplálkozási- és testmozgás-program előírása.

4. SEJT SZINTŰ ENERGIA – VITALITÁS MÉRÉS

A sejt szintű energia százalékos mértéke megmutatja a jelenlegi táplálkozásod energia termelő hatékonyságát.

 

5. HORMON TÍPUS MÉRÉS

Megismered az örökölt genetikai hormontípusodat, ami meghatározza az alkatodat és azt, hogy milyen betegségekre vagy hajlamos.

 

6. ANYAGCSERE TÍPUS MEGHATÁROZÁS

Az anyagcsere típusod meghatározásból megtudod, hogy a szervezeted főleg szénhidrátokat, vagy inkább fehérjéket és zsírokat igényel-e. Természetesen mindenkinek mindhárom táplálékcsoportra minden étkezéskor szüksége van, de különböző arányban. Az arányok segítségével tudod a szervezetedet egyensúlyban tartani, ami a lelki működésedet is befolyásolja.

 

7. AZ ARÁNYOK FONTOSSÁGA

Az anyagcsere típusod meghatározásból megtudod, hogy a szervezeted főleg szénhidrátokat, vagy inkább fehérjéket és zsírokat igényel-e. Természetesen mindenkinek mindhárom táplálékcsoportra minden étkezéskor szüksége van, de különböző arányban. Az arányok segítségével tudod a szervezetedet egyensúlyban tartani, ami a lelki működésedet is befolyásolja.

 

7. SZÉNHIDRÁT-TOLERANCIA MÉRÉS

Egy 100 százalékos skálán nézve megmutatja, hogy hány százalékban tolerálja a szervezeted a magas glikémiás-indexű szénhidrátokat.

 

7. ÉLELMISZERLISTA

A táplálkozási-típusod alapján megtudod, hogy mely élelmiszerek optimálisak számodra, és azokat milyen gyakorisággal fogyaszd. A táplálkozási-típusod alapján kapsz egy több mint 400 élelmiszerből álló az élelmiszerlistát is!

 

Mérés után leggyakrabban felmerülő kétségek, ijedelmek

Most már mindent tudsz magadról?

Kaptál egy használati utasítást, de vajon tudod-e hogyan fogj hozzá?

Ijesztő gondolataid születnek már a mérésen, de miután hazamész végképp elveszted minden reményt?

 

Célok, motivációk

Mindent megelőz a célok és a motivációk pontos meghatározása.

Már sok fogyókúrás módszert kipróbáltál, de egyik sem bizonyult hosszú távon hatékonynak? Vajon miért?

 

SZEMÉLYRE SZABOTT SPORT AJÁNLÁS

Edzés hetente legalább 3-4 alaklommal, de hogyan?!

Miért fontos a táplálkozás mellett a rendszeres és intenzív mozgás is? Hogyan segíti a szervezeted egészséges működését?

 

AZ ÉTKEZÉSI SZOKÁSAID LELKI HÁTTERE

Az ételeid az életadó energia „üzemanyaga”. Ezt az üzemanyagot dolgozza fel a szervezeted energiává, ettől működik a tested, és ne felejtsd el, hogy az étkezés egyben öröm is, gasztronómiai élvezet, ami nem csupán a testedre, de a lelkedre is nagy mértékben hat. Nézzük hogyan…………

 

Ráismersz magadra? KIBILLENT ÁLLAPOTOK

Mit eredményez, ha nem a típusod szerint táplálkozol?

KIBILLENT ÁLLAPOTBA KERÜLSZ, ami azt jelentki, hogy az alap természeted szélsőségei szerint fogsz működni.

 

TUDOMÁNYOS HÁTTÉR

A Horisan Metabolic Typing® nem új keletű, modern tudomány, hanem hosszú évtizedes, immár 100 éves tudományos kutatások eredménye. Bár tudományosan a mai napig nem teljesen elfogadott módszer, mégis számtalan pozitív eredményt tud felmutatni. 

 

Ami a Málnárium tudatos táplálkozás program mögött áll

SÚLYPROBLÉMA?  HIRTELEN RÁD TÖRŐ FARKASÉHSÉG?  ÉTKEZÉST KÖVETŐ ÁLMOSSÁG?   JO-JÓ EFFEKTUS?  


Szeretnél nélkülük élni?

5+1 SZABÁLY, AMI NEKÜNK BEVÁLT!

Málnárium tudatos táplálkozási szabályok, amit mindenkinek érdemes betartani az egészsége, a súlycsökkentése, vagy megtartása érdekében.

Tudatos táplálkozás 5+1 szabálya:


1. Mindhárom étkezésnél mindhárom alapanyag.
2. Típus szerinti napi étkezési mennyiség.
3. Napi kalóriamennyiség bevitele.
4. Hormontípus szerinti ingerlő ételek kerülése.
5. Napi vízfogyasztás.

+1 tanács:

Minőségi nyersanyagok és szükség esetén típus szerinti táplálékkiegészítők.

Jelentkezés Vác

Időpontfoglalás elküldése

A 1,5-2 órás Horisan Metabolic Typing® táplálkozás mérés és tanácsadás díja 44 900 Ft, amely a műszeres mérésen és tanácsadáson kívül tartalmaz egy ingyenes kontrol mérést 14 nap múlva  és 10 napos életmódnapló szerinti online tanácsadást.