fbpx

Málnárium Klubélet – Közösség Motivációk

A FÉNY ÜNNEPE más kultúrákban

Mindenekelőtt fontos megtudnunk, hogy a világon általánosan elterjedt időszámítás keresztény alapokon nyugszik, vagyis Jézus születéséhez viszonyít az általunk használt Gergely naptár, amit Gergely pápa vezetett be 1582-ben. Más kultúrákban azonban az...

bővebben

Karácsonyi utazás a szimbólumok, szokások között

Közeledik a karácsony és szeretjük feldíszíteni a lakásunkat, környezetünket, hogy ezek segítségével a lelkünk is felkészüljön az ünnepre. Vannak saját hagyományaink és szokásaink és vannak mástól, más népektől átvett szokások is, amit ki-ki a maga módján...

bővebben

Luca napi babonák

Lányok, Asszonyok! Az évben ez igazán a MI napunk – december 13. – A BOSZORKÁNYOK NAPJA. Vállaljuk fel és elevenítsünk fel néhány még ma is hasznosnak és szórakoztatónak látszó Luca napi szokást. A néphit kétféle Lucát ismer: a jóságost és a boszorkányost....

bővebben

Céklás csoki süti cukor- és glutén mentesen

Elkészítése:A céklákat megtisztítjuk és lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A hozzávalókat a tojássárgájákkal együtt összekeverjük. A tojások felvert habjával lazítjuk, végül belekeverjük a durvára aprított csokoládét. Gazdagíthatjuk durvára vagdalt...

bővebben

LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL

FIGYELEM!!Nagyon zsíros, nehéz étel, csak módjával fogasztható egyes fehérje típusok számára ELKÉSZÍTÉS A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljük sóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük....

bővebben

LUDASKÁSA GERSLIVEL

ELKÉSZÍTÉSAz árpagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk.A libazúzát kisebb darabokra vágjuk, majd vízben feltesszük főzni 2 gerezd fokhagymával, a feldarabolt petrezselyemgyökérrel és 1 db sárgarépával. Megsózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. Közepes lángon kb....

bővebben

Szent Márton nap legendája

Márton napi libaságok és az újbor megkóstolása hagyomány hazánkban és az utóbbi években bőséges utazási és gasztronómiai ajánlatokkal árasztanak el bennünket a vendéglátók. Lakomázás és borozgatás mellé ajánlom ezt a szellemi táplálékot, Szent Márton...

bővebben
Share This