fbpx

Testösszetétel mérés során a testsúly mellett a testzsír, a zsigeri zsír és az izom mennyiség is fontos értékek, amelyek nem csupán a táplálkozásunk függvénye, hanem genetikai adottság is.

A legtöbben csupán a testsúly alapján ítéljük meg az eredményeinket, fogyásunkat. Elfelejtkezünk arról, hogy mennyire különböző alkattal rendelkezünk és ez mennyiben befolyásolja a kinézetünket. Nézd meg ezeket a hölgyket! Mindannyiuk testsúlya 70 kg,  mégis mennyire különböznek egymástól. Persze egyikök sem ideális a saját alkatához képest, de jól mutatja, hogy csupán a testsúly nem elegendő az elégedettségedhez.

Nagyon fontos, hogy milyen a tested izom és zsír aránya, amihez persze a táplálkozás mellett komoly szerepet kap az izomerősítő edzés program is, amit szintén az alkatodhoz kell majd igazítani a mérés után, hogy optimális lehetőséget nyújtson.

A zsigeri zsír értéke megmutatja, hogy a belső szervek között milyen mennyiségű zsír található. Ennek optimális értéke 3-9 között mozog. Ennek magas értéke azt jelenti, hogy a belső szervek között jelentős mennyiségű zsír található, ami egyrészt fizikailag nehezíti a szervek egészséges működését, valamint állnadó gyulladásban tartja a belső szerveket, ami jelentő egészéségügyi kockázattal jár a cukorbetegség, a szív és érrendszeri betegségek kialalkulásában. Nem minden alkat egyformán hajlamos a magas zsigeri zsír kialakulására, ezért is érdemes megtudnod, hogy Te milyen alkattal rendelkezel, hogy elkerüld ezt a veszélyes helyzetet.

Olvasd tovább a táplálkozási program részleteit!