fbpx

A vitalitás-szint mérés a sejtszintű energia ellátottságot jelenti.

Az emberi testet felépítő sejtek optimális működése alapozza meg a szervezet egészségi állapotát. Ha sejt szinten optimálisan működő anyagcsere folyamatokról beszélünk (80-100% sejt-energiaszint), akkor a sejtek által felépülő szövetek és szervek működése is optimális lesz. A sejtműködés állapota az EVA 3000 típusú orvostechnikai eszközzel mérhető, így pontosan meghatározható az, hogy egy 100%-os skálán a szervezet sejtszintű működése (egészségi állapota) jelenleg hol helyezkedik el. Egy 100%-os skálán nézve a saját sejtszintű energiaellátottságod megmutatja, hogy sejtjeid hány százalékban tudják hasznosítani azokat a tápanyagokat, melyeket a táplálkozásod során nap, mint nap elfogyasztasz. Egyszerűsítve megmutatja, hogy jelenleg hány százalékosan működik a tested.  Sajnos a  magyar átlag-érték mindössze 30%.

  • 20% alatti energiaszint esetén kritikus energia ellátottságról beszélünk, ami azt jelenti, hogy a sejt szintű anyagcsere folyamatok elégtelen működése következtében a szervezetben számos betegség kialakulása valószínűsíthető.
  • 20%-40% közötti energiaszint esetén rossz energia ellátottságról beszélünk, ami azt jelenti, hogy egy vegetáló sejtműködés következményeként fennállhat különböző degeneratív elváltozások kialakulása a szervezetben.
  • 40%-60% közötti energiaszint esetén gyenge energia ellátottságról beszélünk, ami azt jelenti, hogy a sejtek a kevesebb és rossz minőségű tápanyag ellátottság miatt csak gyengébben képesek ellátni feladataikat, ami gyengébb teljesítmény, fáradtság és koncentráció hiány formájában jelentkezhet a mindennapi életben.
  • 60%-80% közötti energiaszint esetén már megfelelő energiaellátottságról beszélünk, ami azt jelenti, hogy a sejtek működése átlagos, elfogadható.
  • 80%-100% közötti energiaszint esetén kiváló energia ellátottságról beszélünk, ami azt jelenti, hogy optimálisak a sejt szintű anyagcsere folyamatok. Ebben az esetben a sejt szintű vitalitás-szint megalapozza azt, hogy egészségi állapot jöjjön létre a szervezetben.

Az a feladat, hogy ezt az értéket megnöveld az anyagcseréd által igényelt táplálkozással. A mérés sorozat után megtanítunk arra, hogyan érd ezt el.

Olvasd tovább a táplálkozási program részleteit!