fbpx

RECEPT AJÁNLÓ

Miért mások a Málnárium receptek?

  • mert figyelembe vesszük az anyagcsere típusok fehérje-zsír-szénhidrát arány szükségleteit,
  • mert korszerű alapanyagok felhasználását támogatjuk,
  • mert a hagyományos ételeink is elkészíthetők korszerű alapanyagokból anyagcsere típus szerint,
  • mert mi fontosnak tartjuk a gasztronómiai élvezetet is az életmódváltásban, ezért úgy állítottuk össze a renceptjeinket, hogy Te is megtaláld a típusod szerint neked való kedvenc és megszokott ízeidet.

KERESS A RECEPTEK KÖZT:

Levesek

Bél regeneráló, gyógyító kollagén erőleves

Bél regeneráló, gyógyító kollagén erőleves

Vékonybél-hámot és -bolyhokat regeneráló, gyulladáscsökkentő, tápanyag-felszívódást segítő terápiás hatás. Rendkívüli gyógyító ereje van az alaplének, mert enzimeket is tartalmaz, amelyek segítik az emésztést, regenerálják a bélbolyhokat. Mindenkinek ajánljuk, de...

bővebben
Almás borleves

Almás borleves

Elkészítés: A megmosott, meghámozott, félbe majd negyedbe vágott alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felöntjük 3,5 dl vízzel és 1,5 dl borral, ezután pedig hozzáadjuk a fűszereket, a fahéjat, a szegfűszeget, illetve az édesítőszert. Mérséklet...

bővebben
PONTY HALÁSZLÉ

PONTY HALÁSZLÉ

Hozzávalók 4 fő részére (10 szelet pontyból) Alapléhez: A teljes 4 adag megfőzéséhez 10 szelet ponty szükséges. A táblázatban azért szerepel csupán négy szelet, mert az alaplé átpasszírozása során a hal nagy része, különösen a csontos rész kidobásra kerül.Elkészítés:...

bővebben

Húsételek

Készíts otthon házi csirke-, vagy pulykamell sonkát!

Készíts otthon házi csirke-, vagy pulykamell sonkát!

Egyáltalán nem bonyolult, sőt inkább egyszerű. Nagyon finom és biztosan tudod, hogy miből készült. Ráadásul saját ízlésed szerint variálhatod, fűszerezheted. Összetevők: 250 g csirkemell, vagy pulykamell, de készíthető combból is, aki jobban szereti a szaftosabb...

bővebben
VAD-nyugati ízek!!!

VAD-nyugati ízek!!!

Azt ígértem és terveztem, hogy a farsangi témákhoz illő recepteket hozok Nektek, de nem gondoltam bele, hogy ez nem olyan könnyű feladat korszerű és egészséges alapanyagokkal, hiszen más népek ételeiről beszélünk. Azt vallom, hogy az ember anyagcseréje a földrajzi és...

bővebben
TÖLTÖTT KÁPOSZTA

TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Hozzávalók 4 fő részéreElkészítés: A darált húst elkeverjük a zabpehellyel, a tojással, hozzáadjuk az 1dl rizstejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 2kk. fűszerpaprikát, sót, borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a káposzta levelekbe töltjük és félretesszük....

bővebben

Tojásételek

PIKÁNS MEDVEHAGYMÁS TOJÁSKRÉMES ÉDESBURGONYA PIRÍTÓS

PIKÁNS MEDVEHAGYMÁS TOJÁSKRÉMES ÉDESBURGONYA PIRÍTÓS

FIGYELEM!Ha már anyagcsere típusod szerint táplálkozol, akkor figyelj oda  a fehérje-zsír-szénhidrát arányokra! Ennek a krémnek nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, zsírtartalma viszont kiemelten magas. Az édesburgonya pirítóssal fogyasztva kiegyensúlyozhatóak az...

bővebben

Reggelik

Köles körözött

Köles körözött

Sokunk emésztésének, anyagcseréjének nem igazán jótékony a tejtermék, ezért sok finomságról le kell mondanunk, mint például a KÖRÖZÖTT. Vagy mégse? Itt egy remek alternatíva. Próbáld ki és szeretni fogod. Elkészítés A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára...

bővebben
Görög padlizsánkrém édesburgonya pirítóssal

Görög padlizsánkrém édesburgonya pirítóssal

Elkészítés A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A padlizsánt a vágott felülettel lefelé egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A már hideg padlizsán...

bővebben

Tésztafélék

Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Elkészítés:  A mandulakrémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a darált mandula és a mandulaaroma, és ezekkel is simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles...

bővebben

Desszertek, édességek

MÁKOS CUKKINIS SÜTI

MÁKOS CUKKINIS SÜTI

ELKÉSZÍTÉS A cukkinis-mákos sütemény elkészítéséhez a cukkinit héjjával együtt lereszeljük, és kinyomkodjuk.  A kinyomkodott cukkinit ezután összekeverjük az összes hozzávalóval. Ha még lazábbra szeretnéd a sütit, akkor a tojásfehérjéket habbá verve add a masszához! A...

bővebben
Intelligens mákos krémes minden mentesen

Intelligens mákos krémes minden mentesen

Elkészítés: Verjünk kemény habot a sóval a tojásfehérjéből. Habosítsuk ki a tojássárgákat az édesítővel. Adjuk hozzá a mákot lisztet és a mandulaitalt.Ezután óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Egy spatulával, lágyan forgassuk fel az alját is, hogy minél...

bővebben
KÖLES-KOCH vagy KÖLES FELFÚJT

KÖLES-KOCH vagy KÖLES FELFÚJT

„Élvezetes életmódváltás Málnárium módra”  Az életmódváltáshoz nem szükséges minden jót megvonni magadtól! Süss, főzz értékes tápanyagokkal, lassan felszívódó szénhidrátokkal!Elkészítés: A kölest a mazsolával, édesítővel reszelt citromhéjjal és a vaníliaaromával...

bővebben

Fehérje típusoknak

MÁKOS CUKKINIS SÜTI

MÁKOS CUKKINIS SÜTI

ELKÉSZÍTÉS A cukkinis-mákos sütemény elkészítéséhez a cukkinit héjjával együtt lereszeljük, és kinyomkodjuk.  A kinyomkodott cukkinit ezután összekeverjük az összes hozzávalóval. Ha még lazábbra szeretnéd a sütit, akkor a tojásfehérjéket habbá verve add a masszához! A...

bővebben
Húsvéti pácolt tojás

Húsvéti pácolt tojás

Nagyon szeretek kísérletezni a konyhában és állandóan keresem a különlegességeket, főleg ünnepek alkalmából. Itt a Húsvét és itt az újabb lehetőség valami újat kipróbálni. A németeknél a Húsvét különösen kiemelt ünnep és ez a recept náluk nagyon népszerű. Hozzávalók:...

bővebben
Készíts otthon házi csirke-, vagy pulykamell sonkát!

Készíts otthon házi csirke-, vagy pulykamell sonkát!

Egyáltalán nem bonyolult, sőt inkább egyszerű. Nagyon finom és biztosan tudod, hogy miből készült. Ráadásul saját ízlésed szerint variálhatod, fűszerezheted. Összetevők: 250 g csirkemell, vagy pulykamell, de készíthető combból is, aki jobban szereti a szaftosabb...

bővebben

Szénhidrát típusoknak

KENYÉRHELYETTESÍTŐK

KENYÉRHELYETTESÍTŐK

Mit lehet kenyér helyett enni? Nehéz kérdés olyan embernek, aki mindenhez kenyeret eszik. A nagymamám például még a krumplis tésztához is evett kenyeret. Én meg már évek óta nem eszem kenyeret, mert rájöttem, hogy kenyér nélkül többet tudok enni azokból a többnyire...

bővebben
MÁKOS CUKKINIS SÜTI

MÁKOS CUKKINIS SÜTI

ELKÉSZÍTÉS A cukkinis-mákos sütemény elkészítéséhez a cukkinit héjjával együtt lereszeljük, és kinyomkodjuk.  A kinyomkodott cukkinit ezután összekeverjük az összes hozzávalóval. Ha még lazábbra szeretnéd a sütit, akkor a tojásfehérjéket habbá verve add a masszához! A...

bővebben
Intelligens mákos krémes minden mentesen

Intelligens mákos krémes minden mentesen

Elkészítés: Verjünk kemény habot a sóval a tojásfehérjéből. Habosítsuk ki a tojássárgákat az édesítővel. Adjuk hozzá a mákot lisztet és a mandulaitalt.Ezután óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Egy spatulával, lágyan forgassuk fel az alját is, hogy minél...

bővebben

Karácsonyi receptek

Minden mentes bejgli

Minden mentes bejgli

Hozzávalók egy rúdhoz:A tésztához langyosítsuk meg a növényi tejet, majd a cukorral futtassuk fel benne az élesztőt. Egy keverőtálban mérjük össze a liszteket. Az utifűmaghéjat is keverjük bele az élesztős növényi tejbe, és öntsük az egészet a lisztekhez. Dolgozzuk...

bővebben
SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

Hozzávalók 4 főreElkészítés: Hagyományos módon a besózott halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül pedig a zsemlemorzsa helyett zabkorpába hempergetjük. Egy mélytányérba kimért 1 dl olajban a halszeleteket áthúzzuk, és légkeveréses sütőben rácsra...

bővebben

Húsvéti receptek

Húsvéti pácolt tojás

Húsvéti pácolt tojás

Nagyon szeretek kísérletezni a konyhában és állandóan keresem a különlegességeket, főleg ünnepek alkalmából. Itt a Húsvét és itt az újabb lehetőség valami újat kipróbálni. A németeknél a Húsvét különösen kiemelt ünnep és ez a recept náluk nagyon népszerű. Hozzávalók:...

bővebben
MINDENMENTES HÚSVÉTI KALÁCS

MINDENMENTES HÚSVÉTI KALÁCS

Elkészítés: Két külön tálba mérd ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsd őket egybe és addig gyúrd, amíg el nem válik a kezedtől (2-3 perc). Összeállítás után 5 percig pihentesd. Ezután oszd 4 részre a tésztát, sodorj belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a...

bővebben
Share This