fbpx

RECEPT AJÁNLÓ

Miért mások a Málnárium receptek?

  • mert figyelembe vesszük az anyagcsere típusok fehérje-zsír-szénhidrát arány szükségleteit,
  • mert korszerű alapanyagok felhasználását támogatjuk,
  • mert a hagyományos ételeink is elkészíthetők korszerű alapanyagokból anyagcsere típus szerint,
  • mert mi fontosnak tartjuk a gasztronómiai élvezetet is az életmódváltásban, ezért úgy állítottuk össze a renceptjeinket, hogy Te is megtaláld a típusod szerint neked való kedvenc és megszokott ízeidet.

Levesek

Bél regeneráló, gyógyító kollagén erőleves

Bél regeneráló, gyógyító kollagén erőleves

Vékonybél-hámot és -bolyhokat regeneráló, gyulladáscsökkentő, tápanyag-felszívódást segítő terápiás hatás. Rendkívüli gyógyító ereje van az alaplének, mert enzimeket is tartalmaz, amelyek segítik az emésztést, regenerálják a bélbolyhokat. Mindenkinek ajánljuk, de...

bővebben
Almás borleves

Almás borleves

Elkészítés: A megmosott, meghámozott, félbe majd negyedbe vágott alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felöntjük 3,5 dl vízzel és 1,5 dl borral, ezután pedig hozzáadjuk a fűszereket, a fahéjat, a szegfűszeget, illetve az édesítőszert. Mérséklet...

bővebben
PONTY HALÁSZLÉ

PONTY HALÁSZLÉ

Hozzávalók 4 fő részére (10 szelet pontyból) Alapléhez: A teljes 4 adag megfőzéséhez 10 szelet ponty szükséges. A táblázatban azért szerepel csupán négy szelet, mert az alaplé átpasszírozása során a hal nagy része, különösen a csontos rész kidobásra kerül.Elkészítés:...

bővebben

Húsételek

TÖLTÖTT KÁPOSZTA

TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Hozzávalók 4 fő részéreElkészítés: A darált húst elkeverjük a zabpehellyel, a tojással, hozzáadjuk az 1dl rizstejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 2kk. fűszerpaprikát, sót, borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a káposzta levelekbe töltjük és félretesszük....

bővebben
LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL

LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL

FIGYELEM!!Nagyon zsíros, nehéz étel, csak módjával fogasztható egyes fehérje típusok számára ELKÉSZÍTÉS A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljük sóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük. Egy éjszakát...

bővebben
LUDASKÁSA GERSLIVEL

LUDASKÁSA GERSLIVEL

ELKÉSZÍTÉSAz árpagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk.A libazúzát kisebb darabokra vágjuk, majd vízben feltesszük főzni 2 gerezd fokhagymával, a feldarabolt petrezselyemgyökérrel és 1 db sárgarépával. Megsózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. Közepes lángon kb. 1,5 óráig...

bővebben

Tojásételek

PIKÁNS MEDVEHAGYMÁS TOJÁSKRÉM

PIKÁNS MEDVEHAGYMÁS TOJÁSKRÉM

FIGYELEM! Ha már anyagcsere típusod szerint táplálkozol, akkor figyelj oda! Ennek a krémnek nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, de a zsírtartalma viszont kiemelten magas. Biztosan nem önmagában fogyasztod majd, hanem valami finom teljes kiőrlésű kenyérrel és...

bővebben

Reggelik

GYORS BANÁN PALACSINTA REGGELIRE MINDEN TÍPUSNAK A JÓ ARÁNYOKKAL

GYORS BANÁN PALACSINTA REGGELIRE MINDEN TÍPUSNAK A JÓ ARÁNYOKKAL

Elkészítés A banánt villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojást és a protein port  FEHÉRJE TÍPUSOK ESETÉNBEN, a zabpelyhet pedig a SZÉNHIDRÁT TÍPUSOK ESETÉBEN. Alaposan összekeverjük és tenyérnyi kis palacsintákat sütünk. Ha teflonban sütöd, nem szükséges zsiradék...

bővebben
CÉKLÁS TONHAL SALÁTA FEHÉRJE TÍPUSOKNAK

CÉKLÁS TONHAL SALÁTA FEHÉRJE TÍPUSOKNAK

Elkészítés A halról leszűrjük az olajat, keverőtálba tesszük. Az egészben és héjjában főtt céklát kihűtjük és meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát felkarikázzuk hajszálvékony karikákra szeletelt hagymát, a főtt tojást is apróra vágjuk és elvegyítjük a hallal....

bővebben

Tésztafélék

Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Elkészítés:  A mandulakrémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a darált mandula és a mandulaaroma, és ezekkel is simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles...

bővebben

Desszertek, édességek

SÜTŐTÖKÖS MOGYORÓS MUFFIN

SÜTŐTÖKÖS MOGYORÓS MUFFIN

A megtisztított sütőtököt finomra reszeljük, és egy konyharuha segítségével kifacsarjuk belőle a nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát. A nagyobb darabokra összetört mogyorót száraz serpenyőben óvatosan megpirítjuk, kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A...

bővebben
GYORS BANÁN PALACSINTA REGGELIRE MINDEN TÍPUSNAK A JÓ ARÁNYOKKAL

GYORS BANÁN PALACSINTA REGGELIRE MINDEN TÍPUSNAK A JÓ ARÁNYOKKAL

Elkészítés A banánt villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojást és a protein port  FEHÉRJE TÍPUSOK ESETÉNBEN, a zabpelyhet pedig a SZÉNHIDRÁT TÍPUSOK ESETÉBEN. Alaposan összekeverjük és tenyérnyi kis palacsintákat sütünk. Ha teflonban sütöd, nem szükséges zsiradék...

bővebben
MÁKOS ALMATORTA LISZT NÉLKÜL

MÁKOS ALMATORTA LISZT NÉLKÜL

Elkészítés: Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.A Málnárium receptjei abban különböznek a többitől, hogy a pontos alapanyagok és elkészítés mellett...

bővebben

Fehérje típusoknak

SÜTŐTÖKÖS MOGYORÓS MUFFIN

SÜTŐTÖKÖS MOGYORÓS MUFFIN

A megtisztított sütőtököt finomra reszeljük, és egy konyharuha segítségével kifacsarjuk belőle a nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát. A nagyobb darabokra összetört mogyorót száraz serpenyőben óvatosan megpirítjuk, kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A...

bővebben
HIDEG UBORKA GAZPACHO VODKÁVAL

HIDEG UBORKA GAZPACHO VODKÁVAL

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan megtisztítjuk, de a kígyóuborka héját ne vágjuk le, majd felaprítjuk a zöldségeket, és egy turmixgépbe helyezzük. Fehérborecettel, valamint tiszta, ízesítés nélküli vodkával krémesre turmixoljuk. megfelelő arányok eléréséhez....

bővebben

Szénhidrát típusoknak

SÜTŐTÖKÖS MOGYORÓS MUFFIN

SÜTŐTÖKÖS MOGYORÓS MUFFIN

A megtisztított sütőtököt finomra reszeljük, és egy konyharuha segítségével kifacsarjuk belőle a nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát. A nagyobb darabokra összetört mogyorót száraz serpenyőben óvatosan megpirítjuk, kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A...

bővebben
HIDEG UBORKA GAZPACHO VODKÁVAL

HIDEG UBORKA GAZPACHO VODKÁVAL

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan megtisztítjuk, de a kígyóuborka héját ne vágjuk le, majd felaprítjuk a zöldségeket, és egy turmixgépbe helyezzük. Fehérborecettel, valamint tiszta, ízesítés nélküli vodkával krémesre turmixoljuk. megfelelő arányok eléréséhez....

bővebben
GYORS BANÁN PALACSINTA REGGELIRE MINDEN TÍPUSNAK A JÓ ARÁNYOKKAL

GYORS BANÁN PALACSINTA REGGELIRE MINDEN TÍPUSNAK A JÓ ARÁNYOKKAL

Elkészítés A banánt villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojást és a protein port  FEHÉRJE TÍPUSOK ESETÉNBEN, a zabpelyhet pedig a SZÉNHIDRÁT TÍPUSOK ESETÉBEN. Alaposan összekeverjük és tenyérnyi kis palacsintákat sütünk. Ha teflonban sütöd, nem szükséges zsiradék...

bővebben
CÉKLÁS TONHAL SALÁTA FEHÉRJE TÍPUSOKNAK

CÉKLÁS TONHAL SALÁTA FEHÉRJE TÍPUSOKNAK

Elkészítés A halról leszűrjük az olajat, keverőtálba tesszük. Az egészben és héjjában főtt céklát kihűtjük és meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát felkarikázzuk hajszálvékony karikákra szeletelt hagymát, a főtt tojást is apróra vágjuk és elvegyítjük a hallal....

bővebben
Konyhai praktikák

Konyhai praktikák

Én imádok főzni és öröm számomra, ha ügyesen és praktikusan tudom megszervezni a konyhai munkám és mire elkészül a családi ebéd, rend van a konyhában, és elégedetten ülök én is az asztalhoz. Sajnos sokan éppen ellenkezőleg nyűgnek és hálátlan feladatnak élik meg a...

bővebben
CUKKÍNIS PALACSINTA TOTU TEJFÖLLEL

CUKKÍNIS PALACSINTA TOTU TEJFÖLLEL

Elkészítés: Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és sózzuk meg, majd 10 percre rakjuk félre, hogy a sótól levet engedjen, amit 10 perc után nyomkodjunk ki. Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat....

bővebben
Bél regeneráló, gyógyító kollagén erőleves

Bél regeneráló, gyógyító kollagén erőleves

Vékonybél-hámot és -bolyhokat regeneráló, gyulladáscsökkentő, tápanyag-felszívódást segítő terápiás hatás. Rendkívüli gyógyító ereje van az alaplének, mert enzimeket is tartalmaz, amelyek segítik az emésztést, regenerálják a bélbolyhokat. Mindenkinek ajánljuk, de...

bővebben
MÁKOS ALMATORTA LISZT NÉLKÜL

MÁKOS ALMATORTA LISZT NÉLKÜL

Elkészítés: Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.A Málnárium receptjei abban különböznek a többitől, hogy a pontos alapanyagok és elkészítés mellett...

bővebben
Minden mentes bejgli

Minden mentes bejgli

Hozzávalók egy rúdhoz:A tésztához langyosítsuk meg a növényi tejet, majd a cukorral futtassuk fel benne az élesztőt. Egy keverőtálban mérjük össze a liszteket. Az utifűmaghéjat is keverjük bele az élesztős növényi tejbe, és öntsük az egészet a lisztekhez. Dolgozzuk...

bővebben
SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

Hozzávalók 4 főreElkészítés: Hagyományos módon a besózott halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül pedig a zsemlemorzsa helyett zabkorpába hempergetjük. Egy mélytányérba kimért 1 dl olajban a halszeleteket áthúzzuk, és légkeveréses sütőben rácsra...

bővebben
ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL TEKERCS PÁROLT BARNA RIZZSEL

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL TEKERCS PÁROLT BARNA RIZZSEL

Hozzávalók 4 fő részéreElkészítés: Az előre besózott, borsozott pulykamell szeleteket a gesztenyés töltelék helyett vízbe áztatott aszalt szilvával töltjük meg. Ld. gesztenyével töltött pulyka recept. Rizs elkészítés: A zsiradékon átfuttatjuk a rizst, majd felöntjük 2...

bővebben
Gesztenyével töltött pulyka

Gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók 4 fő részére:Elkészítés: A sütőt 190 fokra melegítjük.A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, majd 1 ek. olajon megpirítjuk. A gesztenyét éles késsel bevágjuk forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzzük, majd meghámozzuk. A zellert is meghámozzuk és kis...

bővebben
TÖLTÖTT KÁPOSZTA

TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Hozzávalók 4 fő részéreElkészítés: A darált húst elkeverjük a zabpehellyel, a tojással, hozzáadjuk az 1dl rizstejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 2kk. fűszerpaprikát, sót, borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a káposzta levelekbe töltjük és félretesszük....

bővebben
Almás borleves

Almás borleves

Elkészítés: A megmosott, meghámozott, félbe majd negyedbe vágott alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felöntjük 3,5 dl vízzel és 1,5 dl borral, ezután pedig hozzáadjuk a fűszereket, a fahéjat, a szegfűszeget, illetve az édesítőszert. Mérséklet...

bővebben
PONTY HALÁSZLÉ

PONTY HALÁSZLÉ

Hozzávalók 4 fő részére (10 szelet pontyból) Alapléhez: A teljes 4 adag megfőzéséhez 10 szelet ponty szükséges. A táblázatban azért szerepel csupán négy szelet, mert az alaplé átpasszírozása során a hal nagy része, különösen a csontos rész kidobásra kerül.Elkészítés:...

bővebben
Minden mentes mézeskalács

Minden mentes mézeskalács

Nem könnyű jeles ünnepek alkalmával korszerű receptek alapján sütni, főzni! De lehet, hogy nem is kell, mert ennyi kihágás megengedhető, mert az igazán finomságok nem mindig egészségesek. Az ünnep meg azért mégiscsak ünnep! Ennek ellenére hoztam neked egy alternatív...

bővebben
Házi műzli, ahogy Bogi készíti

Házi műzli, ahogy Bogi készíti

Elsőnek a száraz elemeket kell összekeverni majd hozzáadni az olvasztott kókuszzsírt és a kókuszvirág cukrot. Én egy mélyebb tepsibe teszek sütőpapírt és abba terítem bele sütés előtt.Sütőben sima alsó-felső sütésen, 150 fokon kb. 10 perc alatt „megsütjük”. Ha nagyon...

bővebben
MINDENMENTES HÚSVÉTI KALÁCS

MINDENMENTES HÚSVÉTI KALÁCS

Elkészítés: Két külön tálba mérd ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsd őket egybe és addig gyúrd, amíg el nem válik a kezedtől (2-3 perc). Összeállítás után 5 percig pihentesd. Ezután oszd 4 részre a tésztát, sodorj belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a...

bővebben
Különleges diótorta avokádós csokikrémmel fehérje típusoknak

Különleges diótorta avokádós csokikrémmel fehérje típusoknak

Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájákat az eritrittel habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a finomra darált diót és a csomag sütőport. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd lassan adagolva finoman összekeverjük a két masszát.Sütőpapírral...

bővebben
Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Elkészítés:  A mandulakrémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a darált mandula és a mandulaaroma, és ezekkel is simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles...

bővebben
Céklás csoki süti cukor- és glutén mentesen

Céklás csoki süti cukor- és glutén mentesen

Elkészítése:A céklákat megtisztítjuk és lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A hozzávalókat a tojássárgájákkal együtt összekeverjük. A tojások felvert habjával lazítjuk, végül belekeverjük a durvára aprított csokoládét. Gazdagíthatjuk durvára vagdalt pirított...

bővebben
LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL

LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL

FIGYELEM!!Nagyon zsíros, nehéz étel, csak módjával fogasztható egyes fehérje típusok számára ELKÉSZÍTÉS A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljük sóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük. Egy éjszakát...

bővebben
LUDASKÁSA GERSLIVEL

LUDASKÁSA GERSLIVEL

ELKÉSZÍTÉSAz árpagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk.A libazúzát kisebb darabokra vágjuk, majd vízben feltesszük főzni 2 gerezd fokhagymával, a feldarabolt petrezselyemgyökérrel és 1 db sárgarépával. Megsózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. Közepes lángon kb. 1,5 óráig...

bővebben
VÖRÖSLENCSE FŐZELÉK SÜLT CSIRKECOMBBAL

VÖRÖSLENCSE FŐZELÉK SÜLT CSIRKECOMBBAL

Az kókuszolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel, vagy levessel, beletesszük a babérlevelet és a köményt, majd így főzzük kb. 20 percet.Amikor készre főtt, hozzáadjuk a...

bővebben
Harcsapaprikás tésztával

Harcsapaprikás tésztával

A halat megmossuk, nagyobb darabokra szeleteljük, félretesszük.A hagymát (pucolt), paprikát, paradicsomot kockázzuk, és elkezdjük pirítani a zsíron. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a harcsát.Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük. A halnak...

bővebben
Gluténmentes köleses tökipompos

Gluténmentes köleses tökipompos

FIGYELEM! Ez a remek fogás nem minden hormontípusnak ideális, hiszen a bacon vöröshús, így mellékvese és az agyalapi típus anyagcseréjét lassíthatja a fogyasztása.  A tejföl sem ajánlott a legtöbb anyagcsere típusnak, de a köleslepényt más feltéttel is elkészíthetjük....

bővebben
Csirkemájas tészta citrommal és fokhagymával

Csirkemájas tészta citrommal és fokhagymával

FONTOS! Olvasd el a recept végén a összetevők diagramot, hogy pontosan tudd mennyi szénhidrátot, zsírt, fehérjét tartalmaz a recept, mennyire ajánlott az anyagcsere típusodnak. HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal csirkemáj 250 gr 50 8 9 320 citromlé 1 db 0 1 0...

bővebben
Hogyan süssünk palacsintát liszt és cukor nélkül?

Hogyan süssünk palacsintát liszt és cukor nélkül?

Bár játékos kedvünkben vagyunk, a de most a találós kérdésünk megfejtését is tálaljuk 🙂 Liszt és cukor nélkül készül a palacsinta, azonban figyeljetek oda!  Ellenőrizzétek a szénhidrát – fehérje – zsír arányokat, hogy megfelel-e az anyagcsere típusotoknak. Ha...

bővebben

Karácsonyi receptek

Minden mentes bejgli

Minden mentes bejgli

Hozzávalók egy rúdhoz:A tésztához langyosítsuk meg a növényi tejet, majd a cukorral futtassuk fel benne az élesztőt. Egy keverőtálban mérjük össze a liszteket. Az utifűmaghéjat is keverjük bele az élesztős növényi tejbe, és öntsük az egészet a lisztekhez. Dolgozzuk...

bővebben
SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

Hozzávalók 4 főreElkészítés: Hagyományos módon a besózott halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül pedig a zsemlemorzsa helyett zabkorpába hempergetjük. Egy mélytányérba kimért 1 dl olajban a halszeleteket áthúzzuk, és légkeveréses sütőben rácsra...

bővebben

Húsvéti receptek

MINDENMENTES HÚSVÉTI KALÁCS

MINDENMENTES HÚSVÉTI KALÁCS

Elkészítés: Két külön tálba mérd ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsd őket egybe és addig gyúrd, amíg el nem válik a kezedtől (2-3 perc). Összeállítás után 5 percig pihentesd. Ezután oszd 4 részre a tésztát, sodorj belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a...

bővebben
Részeges rozmaringos báránycomb

Részeges rozmaringos báránycomb

  HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal hátsó báránycomb 2 kg 400 0 210 3460 száraz fehérbor 7 dl 0 2 0 560 gyenge borecet 1 dl 0 1 0 19 olivaolaj 1 dl 0 0 12 106 hagyma 1 nagy 3 18 0 88 fokhagyma 4 gerezd 1 5 0 24 rozmaringág (1 ek szárított) 1 ág        ...

bővebben
Share This