fbpx

Receptajánló

Minden mentes Húsvéti mézeskalács

Nem könnyű jeles ünnepek alkalmával korszerű receptek alapján sütni, főzni! De lehet, hogy nem is kell, mert ennyi kihágás megengedhető, mert az igazán finomságok nem mindig egészségesek. Az ünnep meg azért mégiscsak ünnep! Ennek ellenére hoztam neked egy...

bővebben

Házi műzli, ahogy Bogi készíti

Elsőnek a száraz elemeket kell összekeverni majd hozzáadni az olvasztott kókuszzsírt és a kókuszvirág cukrot. Én egy mélyebb tepsibe teszek sütőpapírt és abba terítem bele sütés előtt.Sütőben sima alsó-felső sütésen, 150 fokon kb. 10 perc alatt...

bővebben

MINDENMENTES HÚSVÉTI KALÁCS

Elkészítés: Két külön tálba mérd ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsd őket egybe és addig gyúrd, amíg el nem válik a kezedtől (2-3 perc). Összeállítás után 5 percig pihentesd. Ezután oszd 4 részre a tésztát, sodorj belőle 23 cm-es rudakat, úgy...

bővebben

Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Elkészítés:  A mandulakrémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a darált mandula és a mandulaaroma, és ezekkel is simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A...

bővebben

Céklás csoki süti cukor- és glutén mentesen

Elkészítése:A céklákat megtisztítjuk és lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A hozzávalókat a tojássárgájákkal együtt összekeverjük. A tojások felvert habjával lazítjuk, végül belekeverjük a durvára aprított csokoládét. Gazdagíthatjuk durvára vagdalt...

bővebben

LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL

FIGYELEM!!Nagyon zsíros, nehéz étel, csak módjával fogasztható egyes fehérje típusok számára ELKÉSZÍTÉS A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljük sóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük....

bővebben

LUDASKÁSA GERSLIVEL

ELKÉSZÍTÉSAz árpagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk.A libazúzát kisebb darabokra vágjuk, majd vízben feltesszük főzni 2 gerezd fokhagymával, a feldarabolt petrezselyemgyökérrel és 1 db sárgarépával. Megsózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. Közepes lángon kb....

bővebben

VÖRÖSLENCSE FŐZELÉK SÜLT CSIRKECOMBBAL

Az kókuszolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel, vagy levessel, beletesszük a babérlevelet és a köményt, majd így főzzük kb. 20 percet.Amikor készre főtt,...

bővebben

Harcsapaprikás tésztával

A halat megmossuk, nagyobb darabokra szeleteljük, félretesszük.A hagymát (pucolt), paprikát, paradicsomot kockázzuk, és elkezdjük pirítani a zsíron. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a harcsát.Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük....

bővebben
Share This