Tudtad, hogy az elhízásodért nem csak a túlzott kalóriabevitel felelős, hanem nagyrészt a hormonrendszered befolyásolja ezt?

Minden embernek, így Neked is van egy genetikailag öröklött domináns hormonszerved, amit ha bizonyos élelmiszerekkel ingerelsz, vagyis feleslegesen aktívabb működésre késztetsz, akkor lelassul az anyagcseréd és a bevitt „üzemanyag” nem energiává alakul át, hanem lerakódást eredményez olyan testrészeiden, ahol leginkább nem szeretnél.

A tudomány jelen állása szerint 4 olyan hormonmirigyünk van, amelyekről megfigyelték, hogy bizonyos élelmiszerek hatására túlműködést produkálnak. Az is tudományos kutatás eredménye, hogy minden ember örököl egy domináns hormonmirigy típust, amely befolyásolja a testalkatát és a hízásra, betegségekre való hajlamát.

A különböző élelmiszerek különbözően hatnak hormonmirigyeink működésére. Genetikailag domináns hormonmirigyünk rendkívül érzékeny ezekre a stimuláló élelmiszerekre oly módon, hogy ráadásul kellemes érzetet keltenek az intenzív hormontermelésük hatására. A jó érzést újra és újra szeretnénk elérni, ezért egyre többször és nagyobb mennyiségben szeretnénk fogyasztani ezeket a kedvenc ételeket, viszont ez által „felesleges” működésre késztetjük hormonmirigyünket, aminek hatására kifárad, és alulműködik lelassítva ezzel az anyagcserénket.

A lelassult anyagcsere hatására a bevitt táplálékok nem tudnak energiává alakulni, hanem lerakódnak a hormontípusnak megfelelő testtájékokra.

Szemléletesen az alábbi képeken láthatjuk, hogy mi történik testünkkel, ha nem a típusunknak megfelelően táplálkozunk.

Melyek azok az élelmiszerek, amelyekre az egyes hormontípusoknál nagy figyelmet kell fordítani, amelyeket javasolt kerülni?

Ha a szervezeted nincs jó állapotban, sejtszintű energiád alacsony, akkor szükséged van olyan extra boldogsághormonokra, amelyeket a kedvenc ételeid elfogyasztása okoz. És ez itt a csapda, ördögi kör, mert éppen ezek azok az ételek, amelyek a hízásodat okozzák azzal, hogy a túlzott hormontermelés hatására lelassul az anyagcseréd.

Amennyiben az anyagcsere típusodnak megfelelő arányban étkezel, és többségében olyan ételeket fogyasztasz, amik jótékonyak számodra, akkor a sejtszintű energiád megemelkedik, így a vitalitásod nő, nem lesz szükséged extra étel doppingokra.


Nem találtad meg pontosan a Rád jellemző típust?

Ennek az is lehet az oka, hogy az eltelt évek során a genetikai domináns hormontípusod mellé túlstimuláltad egy másik hormonszervedet is, vagyis van egy másodlagos hormontípusod is. Így keveredhetnek, vagy inkább összeadódhatnak a Rád jellemző hormonális tulajdonságok.

Ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy nem ehetsz mostantól finomakat és száműznöd kell a gasztronómiai élvezeteket az életedből! Mi abban is segítünk, hogy megtaláld az új ízekkel is a konyhai örömöket. Ez bizony lehetséges! A megszokott ízeket korszerű ételkészítéssel meg lehet őrizni, mert mi

MEGTANÍTUNK TUDATOSAN TÁPLÁLKOZNI!

Időpontfoglalás elküldése

A 1,5-2 órás táplálkozás mérés, konzultáció és tanácsadás díja 33 000 Ft, amely tartalmaz még egy ingyenes kontroll mérést és 30 napos online kontrollt is.