fbpx

Táplálkozás

TUDTAD, HOGY A SÁRGARÉPA EREDETILEG LILA VOLT?

Ez aztán a hülye kérdés, hiszen a nevében is benne van, hogy sárga. Ha azonban 500 éve tette volna fel ezt a kérdést valaki, a válaszadó nem emiatt nézett volna rá furán, hanem mert nem értette volna a “sárgarépa” szót. A répa ugyanis akkoriban lila volt. Hogyan is lett akkor a lilából sárga a répa?

bővebben

Miért egészségesebb a kovász, mint az élesztő?

Miért élesztővel dolgozik a pékségek többsége, ha a kovásszal készült kenyér jobb, finomabb, egészségesebb, mint az élesztővel készültek? Vagy mégsem egészségesebb? Az élesztővel sokkal gyorsabban előállítható a kenyér, vagyis gazdaságosabb....

bővebben

Minek mikor van szezonja?

Táplálkozásunk egyik elfelejtett szempontja a természethez való kapcsolódásunk okán a szezonalitás figyelembe vétele.Jóléti fogyasztói társadalmunkban minden évszakban hozzájutunk szinte minden élelmiszerhez. Kérdés, hogy valóban szükségünk van-e mindig...

bővebben

A só az élet.

avagy  találjuk meg mindig az egészséges középutat! Dr. Papp Lajos szívsebész professzor ezt mondja előadásaiban már évek óta Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!A kecske imádja és nyalogatja a sót,...

bővebben

Boldogító mérgek

Mennyire hatnak Rád a reklámok? Okosan van ez kitalálva, mert a boldogító mérgek nap mint nap szerepelnek minden reklámblokkban. SAJNOS!

bővebben

Genetikai anyagcsere típus mérésről röviden és tömören

Nem csak az a kérdés, hogy általánosságban mi egészséges, hanem hogy az ÉN testemnek mi jó és mi az, ami helyesen táplálja! Ahogy külső tulajdonságaink, mint például a szemünk színe, hajszínünk, testalkatunk eltérnek, úgy belső tulajdonságaink is egyedi...

bővebben

Miért vagyok fáradt evés után?

Csodálatos magyar nyelvünk tökéletesen kifejezi szavaink tényleges jelentését. TÁPLÁLÉK = TÁPLÁL Mi tehát a táplálék alapvető feladata? A testünk táplálása!Az ételeket alapvetően azért esszük, hogy a szervezetünk működni tudjon, energiát adjon...

bővebben

TOP 10 tapasztalat

..... amit a legtöbb vendégünk észrevett magán az anyagcseretípus-mérést követően, ………….persze, ha be is tarotta a tanácsokat Sokkal jobb a közérzetem, tele vagyok energiával!Lefogytam, még a narancsbőröm is eltűnt!Ha rendesen reggelizem, nem leszek...

bővebben

MÁLNÁRIUM REGGELI – Fogyi klubban beszéltünk róla

avagy „Reggelizz úgy, mint egy király” „Nekem nincs időm reggel leülni, és bekapni valamit.” „Ilyen korán még nem tudok enni.” „Még kövérebb lennék, ha már reggel el kezdenék enni” Ugye ismerősek ezek a kifogások a reggeli ellen. A statisztikák szerint és...

bővebben

A koplalás nem jó fogyókúra, sőt VESZÉLYES!!!

Nap, mint nap találkozom azzal a téves fogyókúra módszerrel, hogy „NEM ESZEM” Nézzük, hogy miért nem hatékony, sőt veszélyes a koplalásos fogyókúra? Testünk egy fantasztikus műszer, amely elsősorban az életben maradásunkért felelős, vagyis azért, hogy a...

bővebben

Fogyi Klub beszámoló

Szombaton elindítottuk a Málnárium Fogyi klubunkat, aminek az a célja, hogy még hatékonyabban jussunk el a kitűzött, leginkább fogyókúrás célunkhoz. Ebben segíthetnek gyakorlati ételkészítési technikák, praktikus ötletek, de az alapokat is újra és újra át...

bővebben

Az egres valódi csodabogyó

Ez az apró gyümölcs a világ egyik legerősebb antioxidánsa, 20x annyi C-vitaminnal, mint amennyi a narancsban van Nem mindenki szereti, mert ha nem teljesen érett, elég savanykás, és fura íze is van, de az egres valóságos kincs. Ez a pici gyümölcs annyi...

bővebben

A málna jótékony hatásai

Nem is gondolnád, hogy mennyi egészségmegőrző hatással rendelkezik ez az apró bogyós, sötétpiros gyümölcs. Ismerd meg közelebbről és fogyaszd bátran! A málna a rózsafélék családjába tartozik. Magyarországon őshonosnak számít, bár a legenda szerint először...

bővebben

INDUL A GYÜMÖLCS SZEZON

Az eper öregedésgátló csodaszer – és még mi mindent tud? Nem is hiszed!

bővebben

Miért volt ismeretlen nagyszüleinknél az ételallergia?

Mára szinte népbetegséggé nőtte ki magát az ételallergia. Sajnálatos, amikor erről lealacsonyítóan nyilatkoznak emberek – csak úgy, mint a depresszióról, és pánikbetegségről -, de gyakran megtörténik. Pocskondiázzák még a szülőket is, akik “elhiszik” a gyerek...

bővebben

Hormontípusok, testalkatok

Tudtad, hogy az elhízásodért nem csak a túlzott kalóriabevitel felelős, hanem nagyrészt a hormonrendszered befolyásolja ezt? Minden embernek, így Neked is van egy genetikailag öröklött domináns hormonszerved, amit ha bizonyos élelmiszerekkel ingerelsz, vagyis...

bővebben

Anyagcsere típusok

Háromféle anyagcsere típust különböztethetünk meg; fehérje típus, szénhidrát típus és egyensúlyi típus annak megfelelően, hogy az adott személy genetikailag melyik anyagcsere irányba fejlődött az idegrendszere, vagy az égető rendszere szempontjából. Táplálkozásunk...

bővebben

A Horisan Metabolic Typing® tudományos háttere

Immár 100 éves múltra tekintenek vissza azok a tudományos kutatások, amelyek a Horisan Metabolic Typing táplálkozási program mai formájának kialakításához vezettek.  Anyagcserénket befolyásolja az idegrendszerünk, a hormonrendszerünk, az emésztőrendszerünk működése,...

bővebben

Szeretünk jókat enni és finomakat főzni!

“ Az ember az élete utolsó néhány évében költi el az egészségügyi költségeinek a 9/10-ed részét. Ha ennek az összegnek a felét az életünk folyamán korábban költenénk el, még egészségesen, a külső és belső természetet tisztelve egészséges életmódra, akkor 10 évvel...

bővebben
Share This