Táplálkozás
Kávézzunk, vagy ne kávézzunk?
..ez itt a kérdés! A legtöbb vendégem, akitől megkérdezem, hogy a hatékony életmód váltás kedvéért miről tudna lemondani, szinte mindenki azt válaszolja, hogy „bármiről, de a kávéról biztosan nem”, hiszen a reggelt el sem tudja képzelni kávé nélkül….. Miért olyan...
Utálod, hogy túl nagy a hasad? Állandóan fáradt és túlérzékeny vagy? Nem tudsz aludni? A sokadik kávét iszod, még sincs semmi hatással rád? EZ A MELLÉKVESE FÁRADTSÁG
Mi a mellékvese-fáradtság? Ha a felsorolt tünetek közül legalább 5 jellemző Rád, érdemes elolvasnod az egész cikket, hátha hasznos megoldást nyújtunk a problémádra. indokolatlan súlygyarapodás kifejezetten a has tájékán krónikus fáradtság, kimerültség érzése...
Ingyen terem az erdőszélen – mégis méregdrágán vesszük
A hírhedt és/vagy kerülendő ???́??????́????!
Őrület, hogy mennyi zavart okoznak a fejekben a félrevezető és szenzációhajhász cikkek a neten!!! Szerintem mindenki találkozott olyan diétával, amiben kerülni kellett a szénhidrátokat. De mik is a szénhidrátok pontosan és valóban kerülni kell őket?Nézzük csak, hogy...
MIT EGYEK REGGELIRE A MEGSZOKOTT ZSEMLÉS SZENDVICS, VAGY A ZABKÁSA ÉS GYÜMÖLCS HELYETT?
A reggelizésben is különbözőek vagyunk. Van, aki nem igényli a reggelit, mások nem tudják elképzelni a napjukat reggeli étkezés nélkül. A klasszikus népi mondás szerint: Reggelizz úgy, mint egy király! Ebédelj úgy, mint egy polgár! Vacsorázz úgy, mint egy koldus!...
ÍME 10 OLYAN MÓDJA AZ AVOKÁDÓ ELKÉSZÍTÉSÉNEK, AMIKRŐL MÉG NEM HALLOTTÁL
Az avokádó nagyon megosztó téma, hiszen óriási az ökológiai lábnyoma, ugyanakkor rendkívül egészséges étel. A legtöbb avokádót Mexikóban termelik, de a kedvező időjárás és a sikeres termelésbővítési beruházásoknak köszönhetően jelentősen növekszik a kínálat Peruból,...
Miért veszélyesek a transzzsírok?
A transzzsírok fogyasztása súlyosan károsítja az egészséget, ezért a transzzsírok kizárása az étrendünkből rendkívül fontos. Mik azok a transzzsírok? A transzzsírok olyan telítetlen zsírsavak, amely a növényi olajok (napraforgó, szója, repce) hidrogénezése során...
A jó és a rossz koleszterin
Csak óvatosan a koleszterin általános megbélyegzésével! Túlzás azt állítani, hogy a koleszterin mindenképpen ártalmas. Ugyan szinte mindenki tudja, hogy részben ez felelős a szív- és keringési betegségekért, de csak nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy miért...
Milyen zsiradékot használjak?
Háziasszony legyen a talpán, aki ki tud igazodni a különböző, sokszor ellentétes étkezési ajánlások között. Egyik még ma is rengeteg vitát keltő téma a zsiradékok körül van. Étkezési olaj, oliva olaj, disznó-, mangalica-, kacsa-, libazsír, kókuszzsír, margarin, vaj,...