fbpx

Tudod-e?

A karácsonyi BEJGLI története

A karácsonyi BEJGLI története

Magyarként a karácsonyt el sem tudjuk képzelni bejgli nélkül. Minden vidéknek, minden háznak, háziasszonynak megvan a maga bejgli receptje. Egy recept, ami már generációk óta használatban van, vagy épp a legújabb, legfinomabb verzó. Olyannyira magyarnak érezzük,...

bővebben
Tej- és tejtermék helyettesítés

Tej- és tejtermék helyettesítés

Tej- és tejtermék helyettesítés Sokan és különféle okokból döntenek amellett, hogy elhagyják a tejtermékeket. A különböző anyagcsere típusok egy része számára kerülendő a tejtermék, aminek az is az oka, hogy a legtöbb felnőtt szervezet számára már felesleges a tej...

bővebben
MIT ÁRUL EL A NŐI MELL FORMÁJA A GAZDÁJÁRÓL?

MIT ÁRUL EL A NŐI MELL FORMÁJA A GAZDÁJÁRÓL?

Ugyan ez a mai cikk nem a sportról szól, nem a mellizom gyakorlatok hatékonyságáról, és azt sem tudom, hogy mennyire igaz ezek az állítások, mindenesetre érdekesség lehet, ha már ezen a héten a női mellekről van szó. Döntsd el magad, hogy hiszel-e benne! Ruediger...

bővebben
A hírhedt és/vagy kerülendő ???́??????́????!

A hírhedt és/vagy kerülendő ???́??????́????!

Őrület, hogy mennyi zavart okoznak a fejekben a félrevezető és szenzációhajhász cikkek a neten!!! Szerintem mindenki találkozott olyan diétával, amiben kerülni kellett a szénhidrátokat. De mik is a szénhidrátok pontosan és valóban kerülni kell őket?Nézzük csak, hogy...

bővebben
TAVASZI NAPÉJEGYENLŐSÉG ÜZENETE SZÁMODRA

TAVASZI NAPÉJEGYENLŐSÉG ÜZENETE SZÁMODRA

Március 21-én nap átlépi az Egyenlítőt, és a déli féltekéről északra mozog, és a nappal egyenlő lesz az éjszakával és ezzel megkezdődik a tényleges csillagászati tavasz. Életünk stabilitását a természet megbízhatóan ismétlődő ciklusai adják. Ilyen az évszakok...

bővebben
Miért veszélyesek a transzzsírok?

Miért veszélyesek a transzzsírok?

A transzzsírok fogyasztása súlyosan károsítja az egészséget, ezért a transzzsírok kizárása az étrendünkből rendkívül fontos. Mik azok a transzzsírok? A transzzsírok olyan telítetlen zsírsavak, amely a növényi olajok (napraforgó, szója, repce) hidrogénezése során...

bővebben
A jó és a rossz koleszterin

A jó és a rossz koleszterin

Csak óvatosan a koleszterin általános megbélyegzésével!  Túlzás azt állítani, hogy a koleszterin mindenképpen ártalmas. Ugyan szinte mindenki tudja, hogy részben ez felelős a szív- és keringési betegségekért, de csak nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy miért...

bővebben