..ez itt a kérdés!

A legtöbb vendégem, akitől megkérdezem, hogy a hatékony életmód váltás kedvéért miről tudna lemondani, szinte mindenki azt válaszolja, hogy „bármiről, de a kávéról biztosan nem”, hiszen a reggelt el sem tudja képzelni kávé nélkül…..

Miért olyan fontos a kávé az életünkben?

A neten rengeteg pozitív érvet találhatunk a kávé fogyasztás mellett a fogyás segítésétől a rák megelőző hatásáig, de a legfontosabb, hogy felébreszt, ébren tart és nélküle el sem kezdődhet a nap. És miért képzeljük, hogy a rendszeres kávéfogyasztás minden következmény nélkül állandó éberségben tarthat bennünket, miközben éjszakánként nem tudunk leszokni a mobilozásról, vagy éppen az éjszakai extra üzleti csetelésről.

 A nem alvás helyett isszuk a kávékat?

Vagyis normalizáljuk a napi több csészényi kávét és energiaitalt is, sőt láncolatokat hozunk létre, hogy úton-útfélen korbácsolhassuk a hormonrendszerünket és az egész testünket vele, nehogy bealudjunk véletlenül, amikor a testünk jelzi, hogy fáradt, pihenni kellene.

Az állandó kevés alvás legyengíti az immunrendszert, mert állandó stresszben tartja a testet, a mellékvesék folyton kortizolt termelnek, amitől emelkedik a vérnyomás, emelkedik a vércukorszint, ettől akár inzulinrezisztencia is kialakulhat.

A nem alvás mellett a túl sok koffein további stresszes állapotot eredményezhet a testedben!

A reggeli csésze kávétól ugyan lehet, hogy energiát nyersz, viszont ez nagy dózisban vagy túl gyakran bizony káros is lehet, mivel a mellékveséket további stresszhormonok termelésére ösztönzi.

Ráadásul a kávéból származó energia becsapós energia, mivel hosszú távon nem fenntartható. A rendszeres kávéfogyasztóknak egyre erősebb és erősebb, illetve egyre több és több kávét kell fogyasztaniuk, hogy ugyanazt az élményt kapják, mivel a mellékvese egyre inkább kimerül.

A mellékvese fáradsága pedig nem tréfadolog!

Honnan lehet tudni, hogy a mellékvese kimerült?

A mellékvese kimerültség leggyakoribb tünete az általános fáradtság érzése, illetve a lelkesedés hiánya. Az ebben az állapotban szenvedőknek egyre nagyobb mennyiségű koffeinre van szükségük.

Mi a megoldás?

Helyre kell állítani a normális napi biológiai ritmusunkat, mert a pihentető alvás nem csak a mellékvese fáradság elkerülése miatt fontos, hanem például hozzájárul a fogyáshoz is.

Észrevetted már, hogy nem vagy kívánós, ha kialudtad magadat?

Hogy ezerszer jobban tudod tartani az étrendedet, és nem csábulsz úgy el a cukros dolgokra?

Az igazi életmód váltáshoz az új étrend mellett az alvás és a rendszeres sportolás is hozzátartozik. MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG!

És mi legyen a kávé élvezetével? Hiszen a kávé nem csupán dopping a nem alvás helyett, hanem szertartás is.

A koffeines kávé helyett érdemes kipróbálni a Rooibos lattét vagy a cikóriakávét.
A rooibos teafiltert beáztatjuk, aztán felöntjük kókusztejjel. Vanília és fahéj mehet bele.

Talán megengedhető a napi egy koffeines kávé is, ha fel van töltve tápanyagokkal.

Próbáld ki ezeket!

https://nutribalance.hu/termek/instantimmunox-nutri-kave/

https://nutribalance.hu/…/neurimmunox-nutri-kave…/

https://nutribalance.hu/termek/neurimmunox-nutri-kave/

Forrás: Bocsi Viki