Táplálkozás

ITT AZ IDEJE A NYÍRFA VIRICSELÉSÉNEK!

ITT AZ IDEJE A NYÍRFA VIRICSELÉSÉNEK!

Ha van a kertedben fehér törzsű nyírfácska, akkor most a Rügyfakadás előtt, március közepén, április elején, kb. 2-3 hét áll rendelkezésedre ahhoz, hogy kinyerd a fából az értékes nyírfanedvet, ami a hosszú tél után kiváló A nyírfa nedve évszázadok óta szolgál értékes...

bővebben
Miért együnk fermentált ételeket?

Miért együnk fermentált ételeket?

Évezredes bölcsesség, hogy a egészség és a betegség egyaránt a belekben lakozik. Az orvostudomány jóvoltából mára már azt is tudjuk, hogy emésztőrendszerünk, és az egész szervezetünk egészsége túlnyomórészt a vastagbelünket benépesítő, milliárdnyi mikroorganizmus...

bővebben
Hogyan szabadulhatnék meg az édesség kívánástól?

Hogyan szabadulhatnék meg az édesség kívánástól?

Úgy érzed, hogy nem tudsz ellenállni a pékségből kiáradó csábító illatoknak? Főleg délután, estefelé tör rád a csoki vagy egyéb édesség iránti vágy? Megmagyarázhatatlan hangulat ingadozásaid vannak? Valószínűleg instabil a vércukor szinted, mivel az agyad pánikba...

bővebben
TUDTAD, HOGY A SÁRGARÉPA EREDETILEG LILA VOLT?

TUDTAD, HOGY A SÁRGARÉPA EREDETILEG LILA VOLT?

Ez aztán a hülye kérdés, hiszen a nevében is benne van, hogy sárga. Ha azonban 500 éve tette volna fel ezt a kérdést valaki, a válaszadó nem emiatt nézett volna rá furán, hanem mert nem értette volna a „sárgarépa” szót. A répa ugyanis akkoriban lila volt. Hogyan is lett akkor a lilából sárga a répa?

bővebben
Miért egészségesebb a kovász, mint az élesztő?

Miért egészségesebb a kovász, mint az élesztő?

Miért élesztővel dolgozik a pékségek többsége, ha a kovásszal készült kenyér jobb, finomabb, egészségesebb, mint az élesztővel készültek? Vagy mégsem egészségesebb? Az élesztővel sokkal gyorsabban előállítható a kenyér, vagyis gazdaságosabb....

bővebben
Minek mikor van szezonja?

Minek mikor van szezonja?

Táplálkozásunk egyik elfelejtett szempontja a természethez való kapcsolódásunk okán a szezonalitás figyelembe vétele.Jóléti fogyasztói társadalmunkban minden évszakban hozzájutunk szinte minden élelmiszerhez. Kérdés, hogy valóban szükségünk van-e mindig...

bővebben
A só az élet.

A só az élet.

avagy  találjuk meg mindig az egészséges középutat! Dr. Papp Lajos szívsebész professzor ezt mondja előadásaiban már évek óta Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!A kecske imádja és nyalogatja a sót,...

bővebben
Boldogító mérgek

Boldogító mérgek

Mennyire hatnak Rád a reklámok? Okosan van ez kitalálva, mert a boldogító mérgek nap mint nap szerepelnek minden reklámblokkban. SAJNOS!

bővebben
Genetikai anyagcsere típus mérésről röviden és tömören

Genetikai anyagcsere típus mérésről röviden és tömören

Nem csak az a kérdés, hogy általánosságban mi egészséges, hanem hogy az ÉN testemnek mi jó és mi az, ami helyesen táplálja! Ahogy külső tulajdonságaink, mint például a szemünk színe, hajszínünk, testalkatunk eltérnek, úgy belső tulajdonságaink is egyedi jellemzőket...

bővebben