Táplálkozás
ITT AZ IDEJE A NYÍRFA VIRICSELÉSÉNEK!
Ha van a kertedben fehér törzsű nyírfácska, akkor most a Rügyfakadás előtt, március közepén, április elején, kb. 2-3 hét áll rendelkezésedre ahhoz, hogy kinyerd a fából az értékes nyírfanedvet, ami a hosszú tél után kiváló A nyírfa nedve évszázadok óta szolgál értékes...
Miért együnk fermentált ételeket?
Évezredes bölcsesség, hogy a egészség és a betegség egyaránt a belekben lakozik. Az orvostudomány jóvoltából mára már azt is tudjuk, hogy emésztőrendszerünk, és az egész szervezetünk egészsége túlnyomórészt a vastagbelünket benépesítő, milliárdnyi mikroorganizmus...
Hogyan szabadulhatnék meg az édesség kívánástól?
Úgy érzed, hogy nem tudsz ellenállni a pékségből kiáradó csábító illatoknak? Főleg délután, estefelé tör rád a csoki vagy egyéb édesség iránti vágy? Megmagyarázhatatlan hangulat ingadozásaid vannak? Valószínűleg instabil a vércukor szinted, mivel az agyad pánikba...
TUDTAD, HOGY A SÁRGARÉPA EREDETILEG LILA VOLT?
Ez aztán a hülye kérdés, hiszen a nevében is benne van, hogy sárga. Ha azonban 500 éve tette volna fel ezt a kérdést valaki, a válaszadó nem emiatt nézett volna rá furán, hanem mert nem értette volna a „sárgarépa” szót. A répa ugyanis akkoriban lila volt. Hogyan is lett akkor a lilából sárga a répa?
Miért egészségesebb a kovász, mint az élesztő?
Miért élesztővel dolgozik a pékségek többsége, ha a kovásszal készült kenyér jobb, finomabb, egészségesebb, mint az élesztővel készültek? Vagy mégsem egészségesebb? Az élesztővel sokkal gyorsabban előállítható a kenyér, vagyis gazdaságosabb....
Minek mikor van szezonja?
Táplálkozásunk egyik elfelejtett szempontja a természethez való kapcsolódásunk okán a szezonalitás figyelembe vétele.Jóléti fogyasztói társadalmunkban minden évszakban hozzájutunk szinte minden élelmiszerhez. Kérdés, hogy valóban szükségünk van-e mindig...
A só az élet.
avagy találjuk meg mindig az egészséges középutat! Dr. Papp Lajos szívsebész professzor ezt mondja előadásaiban már évek óta Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!A kecske imádja és nyalogatja a sót,...
Boldogító mérgek
Mennyire hatnak Rád a reklámok? Okosan van ez kitalálva, mert a boldogító mérgek nap mint nap szerepelnek minden reklámblokkban. SAJNOS!
Genetikai anyagcsere típus mérésről röviden és tömören
Nem csak az a kérdés, hogy általánosságban mi egészséges, hanem hogy az ÉN testemnek mi jó és mi az, ami helyesen táplálja! Ahogy külső tulajdonságaink, mint például a szemünk színe, hajszínünk, testalkatunk eltérnek, úgy belső tulajdonságaink is egyedi jellemzőket...