Imádod az édességet, de mindig lelkiismeretfurdalásod van, amikor egy egész tepsi sütit sütsz… és persze mindet meg kell enni…
Van egy ötletem, hogy a „kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon” …vagyis nem kell lemondanod az édességről, de csináld okosan és készítsd el a kedvenceidet jó alapanyagokból, finomított szénhidrát nélkül, mérsékelt kalóriával adagonként annyi embernek, ahányan vagytok. Vagy csak magadnak!
Cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek is ajánlott.
Az alábbi recepteket fehérje-zsír-szénhidrát arányokkal, energiatartalommal (kcal) és 1 főre kiszámolt szénhidrát mennyiséggel készítettük.
- EPRES MÁKOS GUBA POHÁRBAN
- FEKETE ERDŐ TORTA POHÁRBAN
- LÚDLÁB TORTA POHÁRBAN
- RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRBAN
- TIRAMISU POHÁRBAN
- ZSERBÓ POHÁRBAN
FIGYELEM! Az egyéni genetikai anyagcseréd arányait étkezésenként kell figyelni. A Málnárium receptek csak egy-egy étel arányai mutatják. Vedd mindig figyelembe az egy étkezéskor fogyasztott többi étel arányait is!
ZSERBÓ POHÁRBAN
HOZZÁVALÓ 4 fő részére
ELKÉSZÍTÉS
Keverd össze a diót a zabliszttel, kevés édesítőszerrel és az olvasztott kókuszzsírral. Terítsd szét sütőpapírral bélelt sütőlemezen és 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg 10 perc alatt. A kiolvasztott sárgabarackot turmixold le egészen kevés vízzel. Tökéletes hozzá a cukormentes baracklekvár is. A mascarponet keverd össze a növényi joghurttal, add hozzá a tojásfehérjehabot, az édesítő szert, a maradék diót és a reszelt narancshéjjat. Rétegezd a morzsát és a krémet 4 db pohárba. A tetejére csorgass a barack turmixból keveset.
A kakaóport a kókuszzsírral és az eritrittel melegítsd fel és csorgasd a pohárkrém tetejére!