fbpx

Imádod az édességet, de mindig lelkiismeretfurdalásod van, amikor egy egész tepsi sütit sütsz… és persze mindet meg kell enni…

Van egy ötletem, hogy a „kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon” …vagyis nem kell lemondanod az édességről, de csináld okosan és készítsd el a kedvenceidet jó alapanyagokból, finomított szénhidrát nélkül, mérsékelt kalóriával adagonként annyi embernek, ahányan vagytok. Vagy csak magadnak!

Cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek is ajánlott.

Az alábbi recepteket fehérje-zsír-szénhidrát arányokkal, energiatartalommal (kcal) és 1 főre kiszámolt szénhidrát mennyiséggel készítettük.

FIGYELEM!  Az egyéni genetikai anyagcseréd arányait étkezésenként kell figyelni. A Málnárium receptek csak egy-egy étel arányai mutatják. Vedd mindig figyelembe az egy étkezéskor fogyasztott többi étel arányait is!

FEKETE ERDŐ TORTA POHÁRBAN

HOZZÁVALÓ 4  fő részére

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához keverd habosra az egész tojásokat az édesítőszerrel 4-5 percig, majd add hozzá a darált mákot. Öntsd 25 x 18 cm-es szilikonos tepsibe és 180 fokon 15-18 perc alatt süsd készre. Hagyd kihűlni, majd borítsd ki a formából és morzsold össze.

A vanília krémhez a vaníliarudat vágd hosszában ketté, késsel kapard ki és az egészet add a tejhez, majd forrald fel és 20 percig hagyd állni.

A tojássárgákat keverd habosra az eritrittel. Fokozatosan öntsd hozzá a langyos tejet, amiből előbb vedd ki a vaníliarudat. Állandó kevergetés mellett forralva sűrítsd be a krémet, majd hagyd kihűlni.

Rétegezd a poharakba a mákos morzsát és a krémet felváltva. A tetejét díszítsd eperdarabokkal.