A lencsefasirtot mindkét típusnak ajánljuk és ezért külön-külön hozzávalókat és arányokat is kiszámoltuk.


Elkészítés
- Előző este válogasd át a lencsét, majd áztasd hideg vízbe.
- Másnap szűrd le a lencsét, és egy lábosba öntsd fel hideg vízzel.
- Sózd, majd főzd puhára 20 perc alatt.
- Tedd késes aprítóba a leszűrt lencsét és a többi hozzávalót és pürésítsd.
- A masszából formázz pogácsákat, és egy szárazon felforrósított grillserpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
- Másik lehetőség, hogy maffin formában sütöd meg a pogácsákat.
FIGYELEM!
Minden étkezésnél a teljes étrend arányait kell számolnod az egyensúly betartásához, ezért bármit eszel a fasirthoz, figyelj és számolj arányokat!
Legyél kreatív! A főzés élvezet is lehet, hiszen igazás kreatív művészet!
A lencsefasirt lehet főétel vagy feltét a szénhidrát típusoknak, de lehet köret is húsételekhez a fehérje típusok számára például a szénhidrát arányokkal. A hús pedig adja majd a fehérje bőséget.
SZÉNHIDRÁT TÍPUS ARÁNYOK

FEHÉRJE TÍPUS ARÁNYOK
