fbpx

A lencsefasirtot mindkét típusnak ajánljuk és ezért külön-külön hozzávalókat és arányokat is kiszámoltuk.

Elkészítés

  1. Előző este válogasd át a lencsét, majd áztasd hideg vízbe.
  2. Másnap szűrd le a lencsét, és egy lábosba öntsd fel hideg vízzel.
  3. Sózd, majd főzd puhára 20 perc alatt.
  4. Tedd késes aprítóba a leszűrt lencsét és a többi hozzávalót és pürésítsd.
  5. A masszából formázz pogácsákat, és egy szárazon felforrósított grillserpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
  6. Másik lehetőség, hogy maffin formában sütöd meg a pogácsákat.

FIGYELEM!

Minden étkezésnél a teljes étrend arányait kell számolnod az egyensúly betartásához, ezért bármit eszel a fasirthoz, figyelj és számolj arányokat!

Legyél kreatív! A főzés élvezet is lehet, hiszen igazás kreatív művészet!

A lencsefasirt lehet főétel vagy feltét a szénhidrát típusoknak, de lehet köret is húsételekhez a fehérje típusok számára például a szénhidrát arányokkal. A hús pedig adja majd a fehérje bőséget.

SZÉNHIDRÁT TÍPUS ARÁNYOK

FEHÉRJE TÍPUS ARÁNYOK

Share This