Elkészítés

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A padlizsánt a vágott felülettel lefelé egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A már hideg padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pürésítjük. Bevallom, hogy én a héjjával együtt rakom az aprítóba és úgy is nagyon finom, sőt!! Sóval, borssal ízesítjük.

No, de mivel együk? Mire kenjük?

Különleges ízt kapunk, ha nem hagyományos pirítósra kenjük, hanem édesburgonya pirítósra, amit úgy készítünk, hogy a meghámozott édesburgonyát újjnyi vastag szeletekre vágjuk és a pirítós sütőben legalább háromszor megsütjük. Így kapunk nagyon finom még ropogós, de már megsűlt „pirítóst”. Erre kenjük a padlizsánkrémet.

Jó étványat!

FIGYELEM!

Az itt látható fehérje-zsír-szénhidrát arány változzon az anyagcsere típus igény szerint!