fbpx

Karácsonyi receptek

A karácsonyi BEJGLI története

A karácsonyi BEJGLI története

Magyarként a karácsonyt el sem tudjuk képzelni bejgli nélkül. Minden vidéknek, minden háznak, háziasszonynak megvan a maga bejgli receptje. Egy recept, ami már generációk óta használatban van, vagy épp a legújabb, legfinomabb verzó. Olyannyira magyarnak érezzük,...

bővebben
Minden mentes bejgli

Minden mentes bejgli

Hozzávalók egy rúdhoz:A tésztához langyosítsuk meg a növényi tejet, majd a cukorral futtassuk fel benne az élesztőt. Egy keverőtálban mérjük össze a liszteket. Az utifűmaghéjat is keverjük bele az élesztős növényi tejbe, és öntsük az egészet a lisztekhez. Dolgozzuk...

bővebben
SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY

Hozzávalók 4 főreElkészítés: Hagyományos módon a besózott halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül pedig a zsemlemorzsa helyett zabkorpába hempergetjük. Egy mélytányérba kimért 1 dl olajban a halszeleteket áthúzzuk, és légkeveréses sütőben rácsra...

bővebben
ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL TEKERCS PÁROLT BARNA RIZZSEL

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL TEKERCS PÁROLT BARNA RIZZSEL

Hozzávalók 4 fő részéreElkészítés: Az előre besózott, borsozott pulykamell szeleteket a gesztenyés töltelék helyett vízbe áztatott aszalt szilvával töltjük meg. Ld. gesztenyével töltött pulyka recept. Rizs elkészítés: A zsiradékon átfuttatjuk a rizst, majd felöntjük 2...

bővebben
Gesztenyével töltött pulyka

Gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók 4 fő részére:Elkészítés: A sütőt 190 fokra melegítjük.A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, majd 1 ek. olajon megpirítjuk. A gesztenyét éles késsel bevágjuk forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzzük, majd meghámozzuk. A zellert is meghámozzuk és kis...

bővebben
TÖLTÖTT KÁPOSZTA

TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Hozzávalók 4 fő részéreElkészítés: A darált húst elkeverjük a zabpehellyel, a tojással, hozzáadjuk az 1dl rizstejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 2kk. fűszerpaprikát, sót, borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a káposzta levelekbe töltjük és félretesszük....

bővebben
Almás borleves

Almás borleves

Elkészítés: A megmosott, meghámozott, félbe majd negyedbe vágott alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felöntjük 3,5 dl vízzel és 1,5 dl borral, ezután pedig hozzáadjuk a fűszereket, a fahéjat, a szegfűszeget, illetve az édesítőszert. Mérséklet...

bővebben
PONTY HALÁSZLÉ

PONTY HALÁSZLÉ

Hozzávalók 4 fő részére (10 szelet pontyból) Alapléhez: A teljes 4 adag megfőzéséhez 10 szelet ponty szükséges. A táblázatban azért szerepel csupán négy szelet, mert az alaplé átpasszírozása során a hal nagy része, különösen a csontos rész kidobásra kerül.Elkészítés:...

bővebben
Minden mentes mézeskalács

Minden mentes mézeskalács

Nem könnyű jeles ünnepek alkalmával korszerű receptek alapján sütni, főzni! De lehet, hogy nem is kell, mert ennyi kihágás megengedhető, mert az igazán finomságok nem mindig egészségesek. Az ünnep meg azért mégiscsak ünnep! Ennek ellenére hoztam neked egy alternatív...

bővebben
Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Mandulakrémes pite vízkeresztre (galette des rois)

Elkészítés:  A mandulakrémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a darált mandula és a mandulaaroma, és ezekkel is simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles...

bővebben
Harcsapaprikás tésztával

Harcsapaprikás tésztával

A halat megmossuk, nagyobb darabokra szeleteljük, félretesszük.A hagymát (pucolt), paprikát, paradicsomot kockázzuk, és elkezdjük pirítani a zsíron. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a harcsát.Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük. A halnak...

bővebben