Sajnos rengeteg olyan alapanyagot lehet kapni és sajnos használunk is, amiket nem tanácsos fogyasztani, mert gyulladási folyamatokat indít el a szervezetben.
Milyen tünetei lehetnek az ilyen gyulladásos folyamatoknak?
- elhízás, amit egyrészt a testzsír % mérés mutat meg, másrészt az ennél még súlyosabb magas zsigeri zsír érték jelez (3-9 között normális, de 10 fölött már kimondottan veszélyes!!!)
- puffadás
- gázosodás
- hormonális probléma
- bőrgyulladás
Ebben az esetben a szervezet méregtelenítésével, azaz a mikrobiom egyensúlyának helyreállításával kell kezdeni a gyógyulást, fogyást.
Törekedni kell a tiszta, tápanyagokban gazdag alapanyagok használatára és kerülni kell az élelmiszeripar által készített félkész vagy kész ételeket, mert rengeteg rossz alapanyagból készülnek és tele vannak dúsítókkal, tartósítószerekkel, cukorral, étolajjal és egyéb a szervezet számára nemcsak, hogy káros, de felesleges anyagokkal is.
Szinte minden ismert és kedvelt ételedet el lehet készíteni korszerű és egészséges alapanyagokból, kihagyva a tejet és tejtermékeket, finomított lisztet, cukrot és az étolajat.
Várom tőletek is az ilyen és hasonló recepteket édesség, reggeli vagy főétel témában is, de kezdjük egy klasszikus finomsággal, amit egy régi vendégünk, Peggy életmód oldalán találtam.
A rizst a vízzel puhára főzzük, majd részletekben hozzáadjuk a tejet, amíg krémes nem lesz a rizs. A tejszínben elkeverjük a vaníliás édesítőt és a pudingot csomómentesen, majd a rizshez adjuk. Ezt hagyjuk kihűlni, majd megy bele a tejföl, citrom héja, tojás sárgája és az olvasztott margarin. Jól elkeverjük, majd a tojásfehérjét felverjük az édesítővel és ezzel lazítjuk a rizses masszát Jénai tálba öntve (sütőpapírral kibélelve) 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Cukormentes baracklekvárral kiváló.
Jó étvágyat!
Ez az étel jelentős növényi zsírt tartalmaz és főleg JÓ szénhidrátban gazdag étel. Ne féljenek tőle a szénhidrát típusok.
Ha még nem tudod, hogy Te milyen típus vagy és nem ismered a számodra jótékony élelmiszerek listáját, jelentkezz táplálkozási mérésre és tanácsadásra MOST.