fbpx

avagy egy Málnárium tag vallomása érzéseiről, tapasztalatairól.

Kata 48 éves, 4 gyermekes dolgozó családanya

Az idő múlásával rádöbbentem, hogy igenis a rendszeres mozgás fontos az egészségmegőrzés érdekében.

Az IDŐ jellemző tulajdonságait Te is ismered:

  • nem raktározható
  • nem vásárolható meg
  • nem takarítható meg
  • nem szaporítható
  • folyamatosan és sajnos visszafordíthatatlanul múlik.

Én magamon is észrevettem jócskán, hogy peregnek a homokszemek. Négy gyermekes, aktívan dolgozó családanyaként nem is foglalkoztam azzal a ténnyel, hogy ahogyan nőnek a gyermekeim én úgy „öregszem”.

Ez az élet rendje! Nem zavart soha, a korom. Egy dolog azonban az utóbbi időben igenis elkezdett nagyon zavarni, sőt aggasztani! Ez pedig az, hogy a nyakam a hátam, az ízületeim elkezdtek fájni, lelassultam, sokszor nehezemre esik „felfutni” a lépcsőn a másodikra.

Rohanó életünkre jellemzően én is mindig azt mondtam:” Mozgok én eleget. Egész nap lótok-futok; gyerekek, vásárlás, háztartás a kerti munka stb.”A sportra kinek van ezek után ideje?”

Én is, mint általában mindenki, az idő hiányára hivatkoztam. A mozgásszervi fájdalmak megjelenése viszont ráébresztett arra, hogy egy aktív, koromnak és szervezetemnek megfelelő mozgás igen is, hogy kell! Nem csak azért gondoltam át a napi időbeosztásomat, hogy fitt anyuka maradhassak, hanem azért, hogy megélhessem a fitt nagymama kort is. Fiatalon nagyon sokat sportoltam, így célirányosan kezdtem körbe nézni, hogy milyen lehetőségek közt tudok válogatni. Természetesen a család napi menetrendjét figyelembe kellet vennem.

Ekkor találtam rá a Málnárium Klubra.

Málnárium rendszert tökéletesen be tudtam építeni a mindennapjaimba, mert ide mindenki saját időbeosztása szerint érkezhet az edzésekre a napi nyitvatartási idő alatt. Az edzések folyamatosan személyi edzők vezetésével zajlanak, akik teljes mértékig kedvesek, figyelmesek és professzionálisak az edzsétervben.

A Málnárium csoportba lehet fogyás, erősítés és alakformálás, egészségmegőrzés miatt járni. Mindenki maga tudja, hogy mi a célja.

A Málnárium edzőterembe belépve vidám, kedves fogadtatásban részesültem. Egy komplex, átfogó állapotfelmérést követően bemutatták a hidraulikus gépek használatát és egy kellemes zenés 33 perces edzésen vehetem részt. A gépek minden izomcsoportot átmozgatnak, miközben kímélik az ízületeket. Könnyű használni ezeket a gépeket, mert mindenki a saját erőnlétének és fittségi állapotának megfelelően tudja mozgatni.

A személyi edző folyamatosan segíti, kontrolálja és motiválja a gépeken és a dobogókon végzett munkánkat, sőt velünk együtt mozog, dolgozik ő is. Egy edzésen igazán átmozgatjuk vagy erősítjük az általunk igencsak „kényesnek” titulált testrészeinket: mellek, lábak, far, hát és has. Kellemesen el- és kifáradtam az első edzésen. Attól a naptól kezdve minimum heti 3 alkalommal, de törekszem inkább a heti 5x-i edzésre.

Az először fellépő izomláz kellemetlen volt, de ráébresztett arra, hogy igencsak rohangáló napi életemből valóban a célzott izomcsoportok kimaradtak.  A hátam már nem fáj úgy, a karjaimról és a nyaki gerincemről nem is beszélve!Sokat javult az állóképességem, a hangulatom és az önbizalmam. A legjobban az esett, amikor a gyerekeim is megjegyezték, hogy nyugodtabb, vidámabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.

Én is napról napra érzem, a pozitív változást.

Sokszor edzés után „felfrissült testel és fejjel” át tudom gondolni azokat a feladatokat, amik még aznap várnak rám. A napi, néha igencsak stresszes munkából is ki tudok szakadni, és a vidám hangulatú, zenés edzés után feltöltődve tudok neki kezdeni ismételten a munkámnak.

Egy szó, mint száz: nagyon jó, hogy rátaláltam erre a kitűnő kis csapatra! J

A nagyon túlhajszolt napokba egy kis fényt adott, és olyan mintha egy vidám örökmozgó családba lépnék be nap, mint nap. A változatos klubéletbe pedig bárki, aki úgy gondolja családostól is bekapcsolódhat: mindenki számára nyitott.

Minden korosztály megtalálható az edzéseken. Nincs szerintem senki, akire azt tudnám mondani, hogy öreg. A korukat meghazudtoló, fitt nagyiknak hívnám inkább azokat az edző társnőimet, akiket látva csak megerősítést kapok. Igen ők azok, akik nem gyógyszereket, hanem „köredzéseket” vesznek, ha kell nap, mint nap, hogy az időnek bebizonyítsák: ha már megállítani nem is tudják, de jobbá tenni igenis lehetséges! Én is ilyen aktív nagyi, esetleg déd nagyi szeretnék lenni, és erre invitálok minden Nőt!

Nem kell fitness bajnoknak lennünk, csak egészséges és vidám feleségnek, anyának és főleg nőnek. Én ezt tűztem ki magamnak, és ennek a célnak az elérésében segít nekem a Málnárium Klub. Ha nekem, egy nagycsaládos anyukának, aki nyolc órában dolgozik, ellátja, a háztartást stb. van 33 perce arra, hogy aktívan mozogjak, akkor Nektek is van Magatokra 33 percnyi időtök.

Én is most jöttem rá, hogy ezzel a 33 perccel nem vettem el időt a gyerekeimtől és a családomtól, hanem pont ellenkezőleg inkább mérhetetlenül sok időt adtam a gyerekeimnek, egy energikusabb és egészségesebb édesanya képében.

Itt a Málnárium klubban nincs kor és nincs öregség, csak vidám hangulatos zenés edzés, ami után mindenki korát meghazudtoló igazán fitt emberként lép ki az ajtón.

Share This