fbpx

Új és régi tanulmányok már ezerszer bebizonyították, hogy a rendszeres és intenzív testmozgás, amely a Málnárium intervall köredzés is, felgyorsítja a túlsúlyos és ülő életmódot folytató nők anyagcseréjét.

Testmozgás és az anyagcsere típusú táplálkozás hatásos módszer a súlycsökkentés elősegítéséhez és fenntartásához!

Egy amerikai kutatás nyolc tanulmányon keresztül bemutatta, hogy azok a túlsúlyos és ülőéletmódot folytató nők, akik részt vettek a heti háromszor fél órás edzésprogramban, képesek voltak jelentősen megnövelni az anyagcsere folyamatukat. Ez a fajta életmódváltó rendszeres edzés- és táplálkozási program csökkenti a folytonos fogyókúra szükségességét.

Ez a módszer nagyon hatásosnak bizonyulhat, mert nincsenek ártalmas mellékhatásai mint a legtöbb fogyókúrának.

 A fent említett kutatásban az egyik csoport résztvevői a egy 12 hetes edzés folyamán naponta jelentősen több kalóriát ehettek és meg tudták tartani a súlyukat csupán az edzés hatására is.

Zsírt égettek, megnövelték a testsúlyhoz képest az izom arányát, megerősödtek, és orvosilag jelentős javulást mutatott a vérnyomásuk, szívritmusuk és aerobik állóképességük is.

Tehát maga az edzés is fogyókúra, súlycsökkentő és anyagcsere felgyorsító program.

Tudni kell, hogy egy hagyományos fogyókúra folyamán a súlycsökkentés 50%-a aktív izom, ami lassítja az anyagcsere folyamatot, és gyorsabbá teszi később a nem kívánt súly visszanyerését még kevés kalória fogyasztásával is. De az edzés és a személyre szabott anyagcsere típusú fehérje, zsír és szénhidrát arányos táplálkozás ténylegesen gyorsítja az anyagcsere folyamatot, védi az izmot, ami által elégetjük az elraktározott zsírt, miközben egészéges mennyiségű ételt fogyaszthatunk.

A tesztelt csoport tagjai az edzések hatására nem csak súlyt csökkentettek, hanem átlagosan 4 centimétert vesztettek csípőbőségükből 6 centimétert a derékbőségükből, 20-30% erősebbek lettek és 15 %-kal nőtt az aerobik állóképességük. A vér koleszterin szintjük, szívritmusuk és vérnyomásuk is javult, csökkentve ezzel az esélyt szív és érrendszer zavarra, ami nem csak az Egyesült Államokban a nők körében az első számú „gyilkos”.

Az intervall köredzés tehát felgyorsítja az anyagcserét

Ráadásul a mindössze 33 perces edzés program kiválóan alkalmas olyan elfoglalt nők számára, akiknek általában nem lenne ideje, se kedve az órákig tartó hagyományos fitnesz programokhoz.

A Málnárium program lehetőséget biztosít tehát egy intenzív mindössze 33 perces intervall köredzésre, melynek során biztonságos és hatékony hidraulikus ellenállással működő gépeken valósítja meg az izomzat erősítését és közben a kardió edzéssel növeli az állóképességet is.

Ha mindezt kombináljuk a személyre szabott genetikai anyagcsere típusú táplálkozási programmal is, akkor szükségtelenné válik az állandó fogyókúrázás.

 

Share This