fbpx

Hozzávalók 4 fő részére

Elkészítés:

A darált húst elkeverjük a zabpehellyel, a tojással, hozzáadjuk az 1dl rizstejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 2kk. fűszerpaprikát, sót, borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a káposzta levelekbe töltjük és félretesszük.

Az kókuszzsíron a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd a kimosott káposzta felét egy lábasba terítjük rá. Elrendezzük rajta a tölteléket, és a káposzta másik felét is rátesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.

Lefedve 45 percig pároljuk, az elfövő levet folyamatosan pótoljuk.

Ha kész a töltelékeket kiszedjük.

A rizslisztet és a maradék rizstejszínt összekeverjük, és azzal habarjuk a káposztát. Tálaláskor a káposztára helyezzük a töltelékeket.

Nagyon látványos és meglepetésszerű forma karácsonyra, ha kuglóf formában tálaljuk az ételt az asztalra. Próbáld ki! Nem marad el a siker!