Hozzávalók 4 fő részére
![töltött káposzta hozzávalók málnárium karácsony](https://malnarium-vac.hu/wp-content/uploads/2020/12/toltott-kaposzta-hozzavalok-malnarium-karacsony.jpg)
Elkészítés:
A darált húst elkeverjük a zabpehellyel, a tojással, hozzáadjuk az 1dl rizstejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 2kk. fűszerpaprikát, sót, borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a káposzta levelekbe töltjük és félretesszük.
Az kókuszzsíron a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd a kimosott káposzta felét egy lábasba terítjük rá. Elrendezzük rajta a tölteléket, és a káposzta másik felét is rátesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
Lefedve 45 percig pároljuk, az elfövő levet folyamatosan pótoljuk.
Ha kész a töltelékeket kiszedjük.
A rizslisztet és a maradék rizstejszínt összekeverjük, és azzal habarjuk a káposztát. Tálaláskor a káposztára helyezzük a töltelékeket.
![töltött káposzta arányok málnárium karácsony](https://malnarium-vac.hu/wp-content/uploads/2020/12/toltott-kaposzta-aranyok-malnarium-karacsony.jpg)
Nagyon látványos és meglepetésszerű forma karácsonyra, ha kuglóf formában tálaljuk az ételt az asztalra. Próbáld ki! Nem marad el a siker!
![töltött káposzta kuglóf formában](https://malnarium-vac.hu/wp-content/uploads/2020/12/toltott-kaposzta-kuglof-formaban.jpg)