fbpx
Egy középkorú nő teste sokat változik és bár állandóan csak nosztalgiázunk a fiatalabb kori énünkről, de vajon megteszünk-e mindent, hogy megmaradjon, vagy ha már megváltozott, visszaváltozzon valamelyest a régi alakunk?

Sajnos 40-50 év felett az anyagcsere lelassul, változik a hormonok működése, az izomtömeg csökken, helyette zsírpárnák alakulnak főleg a hasi tájékon és a csontsűrűség is romlik.

Itt az ideje, hogy megváltoztass bizonyos rossz szokásokat, amik fiatal korodban még nem okoztak nehézséget, súlyfelesleget, de annak már vége, úgyhogy MOST változtatnod kell!

Az öregedés olyan dolog, amit senki sem kerülhet el, ezért kell megtanulni, hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet. Légy boldog, maradj egészséges és élvezz minden egyes napot! A természettel senki sem mehet szembe, de ha követed a tanácsainkat, ebben az életkorban is jól fogod érezni magad.

  1. Mozogj rendszeresen és intenzíven!

Függetlenül attól, hogy világéletedben sportoltál vagy mindig is utáltad az edzést, a középkorúságot elérve létfontosságú a rendszeres mozgás. Hogy megelőzd az izomtömeg csökkenését, kombináld a kardioedzést és az erősítő gyakorlatokat, illetve ne feledkezz meg a hasizom erősítéséről sem. Ha félsz a halogatástól, akkor a Málnárium klub a Te edzőtermed, mert saját mentorod segítségével a motiválás nem lesz probléma. A célunk, hogy szokásoddá váljon a rendszeres edzés.

  1. Változtass étkezési szokásaidon!

Nem is tudom, hogy a mozgás bevezetése, vagy az étkezés megváltoztatása a nehezebb feladat. Ebben is különbözőek vagyunk. Mindenesetre biztosan tapasztalod, hogy azok az ételek, amiket korábban is ettél, mostanában hizlalnak. Ez a fent említett hormonális változások miatt van, meg azért, mert a szervezetünk egyensúlyozó rendszere belefáradt a rossz hatások kiegyenlítésébe.

Itt az ideje, hogy megismerd a saját anyagcseréd igényeit.

Ne hagyd magad elcsábítani a mindig mindenhol mindent kapni bőségtől. Igyekezz inkább szezonális hazai minél inkább feldolgozatlan élelmiszereket vásárolni, amik kímélik a pénztárcádat és az anyagcserédet is.

Bár csábítóak a félkész és készételek, de vajon érdemes-e időt és energiát spórolni, amikor ezek még drágák is?!

  1. Egyél sokkal kevesebb finomított szénhidrátot!

A kenyér és a péksütemények rettenetesen sok kalóriát tartalmaznak. Gyakran hallom, hogy „kenyér nélkül ezt, vagy azt nem is tudom megenni”, meg „éhes maradok, ha nem eszem hozzá kenyeret”. Vajon ezek csupán a szokás hatalma?

Próbáltál már kenyér nélkül élni? Ki kell próbálni a sokkal egészségesebb kenyérhelyettesítőket: https://malnarium-vac.hu/kenyerhelyettesitok

Tapasztald meg, hogy a kevesebb is több lehet, mert ha olyan ételeket eszel, ami az anyagcserédnek való, akkor a kevesebb kalória is több energiát termel számodra és energikusabb, kiegyensúlyozottabb leszel.

  1. Igyál több vizet!

A víz elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezd magad és valóban jól is legyél. Mikor a szervezet kezd kiszáradni, gyakran nem a szomjúság az első érzés, hanem az éhség. Próbálj ilyenkor inni egy pohár vizet és meglátod, hogy már nem is kívánod a nassolást.

Ha ilyenkor hideg időben nem mindig kívánod a vizet, akkor főzz egy nagy adag gyümölcs- vagy gyógyteát és persze cukor nélkül fogyaszd!

Fontos, hogy a szénsavas, cukros üdítők semmilyen szempontból nem helyettesíthetik a vizet.

Ezek az általános tanácsok mindenki számára hasznosak, de a Málnáriumban személyre szabott tanácsokat kapsz a mentorodtól és a táplálkozási tanácsadódtól.

Ne hidd el! Próbáld ki!

Tűzz ki magadnak egy belátható időt, egy-két hetet és tapasztald meg a pozitív eredményeket.