fbpx

FIGYELEM!
Magas fehérjetartalmú étel, de megfelelő körettel, salátával jól be lehet állítani a típusnak megfelelő tápanyag arányokat.
Így mindenki eheti, csak a köret és hús arányaira kell odafigyelni.

 

HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal
darált pulykahús 500 gr 106 2 46 870
tojás 2 db 14 1 12 177
zabpehely (2 ek) 40 gr 5 24 3 149
útifűmaghéj (1 ek) 6 gr 0 0 0 2
vöröshagyma 1 fej 1 9 0 44
fokhagyma 2 gerezd 1 3 0 12
pirospaprika            
főtt tojás 8 db 56 2 50 707
só, bor            
4 fő részére     183 41 111 1961
1 fő részére     46 10 28 490
arány     55% 12% 33%  

Elkészítés

A darált húshoz adjuk a zabpelyhet, útifűmaghéjat, a tojásokat, a dinsztelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, pirospaprikát. Összedolgozzuk, sóval és borssal ízesítjük.

Egy nagy kuglóf formát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával (glutén) és a darált húsos massza felét betöltjük.

A megfőtt és megpucolt tojásokat hosszanti irányba, egymás mögé beleültetjük a masszába, majd befedjük a fasírtmassza másik felével.

Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Várjuk meg, míg kihűl, így biztosan szép szeleteket tudunk belőle vágni, s nem fog szétesni. Majd rakjuk szépen a vendégváró asztalra, ahol a többi húsvéti tojásos étel is sorakozik.

 

FIGYELEM!
Magas fehérjetartalmú étel, de megfelelő körettel, salátával jól be lehet állítani a típusnak megfelelő tápanyag arányokat.
Így mindenki eheti, csak a köret és hús arányaira kell odafigyelni.

 

Share This