FIGYELEM!
Magas fehérjetartalmú étel, de megfelelő körettel, salátával jól be lehet állítani a típusnak megfelelő tápanyag arányokat.
Így mindenki eheti, csak a köret és hús arányaira kell odafigyelni.
HOZZÁVALÓK | fehérje | szénhidrát | zsír | kcal | ||
darált pulykahús | 500 | gr | 106 | 2 | 46 | 870 |
tojás | 2 | db | 14 | 1 | 12 | 177 |
zabpehely (2 ek) | 40 | gr | 5 | 24 | 3 | 149 |
útifűmaghéj (1 ek) | 6 | gr | 0 | 0 | 0 | 2 |
vöröshagyma | 1 | fej | 1 | 9 | 0 | 44 |
fokhagyma | 2 | gerezd | 1 | 3 | 0 | 12 |
pirospaprika | ||||||
főtt tojás | 8 | db | 56 | 2 | 50 | 707 |
só, bor | ||||||
4 fő részére | 183 | 41 | 111 | 1961 | ||
1 fő részére | 46 | 10 | 28 | 490 | ||
arány | 55% | 12% | 33% |
Elkészítés
A darált húshoz adjuk a zabpelyhet, útifűmaghéjat, a tojásokat, a dinsztelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, pirospaprikát. Összedolgozzuk, sóval és borssal ízesítjük.
Egy nagy kuglóf formát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával (glutén) és a darált húsos massza felét betöltjük.
A megfőtt és megpucolt tojásokat hosszanti irányba, egymás mögé beleültetjük a masszába, majd befedjük a fasírtmassza másik felével.
Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
Várjuk meg, míg kihűl, így biztosan szép szeleteket tudunk belőle vágni, s nem fog szétesni. Majd rakjuk szépen a vendégváró asztalra, ahol a többi húsvéti tojásos étel is sorakozik.
FIGYELEM!
Magas fehérjetartalmú étel, de megfelelő körettel, salátával jól be lehet állítani a típusnak megfelelő tápanyag arányokat.
Így mindenki eheti, csak a köret és hús arányaira kell odafigyelni.