fbpx

Hozzávalók 4 fő részére (10 szelet pontyból)

Alapléhez:

A teljes 4 adag megfőzéséhez 10 szelet ponty szükséges. A táblázatban azért szerepel csupán négy szelet, mert az alaplé átpasszírozása során a hal nagy része, különösen a csontos rész kidobásra kerül.

Elkészítés:

A vöröshagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a 2 szelet halat, a felkockázott paprikát és a paradicsomot, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük piros paprikával, sóval és borssal. Ezt az alaplét 1 órán át főzzük, majd átpasszírozzuk (szálka nélkül) és felforraljuk.

Az előre besózott hal szeleteket betesszük a forrásban lévő alaplébe, majd az újra forralástól számítva 10-15 percig főzőm a halpatkókat.

Ha elkészült a halászlé a levet lemerjük a szeletekről, amiket aztán egy lapát segítségével emelünk ki az edényből.