Ne hagyd magadon eluralkodni az őszi ködös depressziót! Gyere be hozzánk edzeni! A vidám hangulat mellett tudnod kell, hogy a Málnárium edzés alatt endorfin hormonok (boldogsághormon) keletkeznek.

Az endorfin (boldogsághormon) olyan, agyban termelődő neurotranszmitter (ingerület-átvivő anyag), ami csökkenti a fájdalomérzetet a testben, és akár euforikus élményt is képes kiváltani, és ez az érzés akár 12 órán át is tarthat. Képességeiket tekintve fájdalmat csillapítanak, és kellemes érzést idéznek elő. Amikor egy ingerület eléri a gerincvelőt, endorfinok szabadulnak fel, melyek megakadályozzák az idegsejteket abban, hogy további fájdalomingert továbbítsanak.

A testedzés, a sport fokozza az endorfintermelést, mely egyúttal csökkenti a fájdalmat is. A helyesen végzett Málnárium edzés folyamán az izomerősítés mellett kardió edzést is végzünk. Ez a mozgás aerob típusú, intenzív mozgás, amely fokozza az endorfin felszabadulását, mely segít elnyomni a fáradtság és a kimerültség érzését. A sport közben beálló nyugalmi tudatműködés könnyen legyűri a stressz hatásokat. Másrészről a stressz következtében megemelkedik kortizol szintje, amely vérnyomás- és vércukoremelő hatással bír, szervi károsodásokhoz vezethet. A testedzés a megemelkedett kortizol szintjét visszaállítja a megfelelő értékre. A rendszeres sporttevékenység erőteljes pszichés hatással bír: visszaadja az ember önbizalmát, depressziós epizódok leküzdésében is nagyon jó eredménnyel alkalmazható. Ne a téli álmodat kezd el, hanem az edzéseket folytasd és hozz be másokat is!

Jelentkezz állapotfelmérésre a Málnáriumba és szabadulj meg a nyomasztó gondoktól és töltődj fel minden edzésen boldogság hormonokkal!