Bizonyára sokak számára meglepő, hogy karfiolból lehet pizza tésztát készíteni. Érdemes kipróbálni az itt közreadott receptet.
DE MOST MÁSRA HÍVNÁM FEL A FIGYELMET!

„zéró szénhidrátos”

Az ilyen és rengeteg ehhez hasonló recept és cikk vezeti félre az olvasókat a szénhidrát fogalmáról.
Mert nem csak a kenyér és a tészta szénhidrát, hanem a zöldségek és a gyümölcsök is szénhidrátban gazdag élelmiszerek.

Ha nagyon egyszerűen akarom megfogalmazni, akkor vannak „JÓ” és „ROSSZ” szénhidrátok. Az előbbiek a lassan felszívódó egészséges zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák és az ebből készült termékek, az utóbbiak pedig a gyorsan felszívódó, többnyire mindenki számára kerülendő élelmiszerek, mint pl. a cukor, fehér liszt, stb.

Értem én a recept és cikkíró szándékát, hogy erre a ZÉRÓ SZÉNHIDRÁTRA biztosan rákattintanak az emberek és az oldal nézettsége nő, de azért ne vezessük már félre az olvasót!

Ez a KARFIOL PIZZA azért elsősorban fehérjében gazdag étel, mert rengeteg benne a sajt, ami ugye fehérjében gazdag, és a feltét is főleg sonka.
Sajnos a sajtok miatt sok anyagcsere típusnak nem ajánlott ez az étel, pedig finom és valóban mentes a „ROSSZ” szénhidrátoktól”. A sajtot ma már lehet tejmentesen is kapni. Próbáld ki azzal!

DE nézzük meg pontosan az összetételét és a receptjét:
– Szedd szét a karfiolt apróbb darabokra és a konyhai robotgéppel aprítsd össze, majd egy nagy tálban 4 percre melegítsd meg a mikróban.
– Helyezd egy törlőkendőbe a megpuhult karfiolokat és jól csavard ki a nedvességtől.
– Add hozzá a sajtot, a tojást és a fűszereket, majd óvatosan keverd össze.
– Sütőpapírral kibélelt tepsiben kend el szépen, hogy egyenletes legyen, majd formázd pizza alakúra a masszát.
– Előmelegített sütőben 260 fokon süsd 15 percen keresztül, amíg át nem sül és az sem baj, ha egy kicsit megpirul a széle.
– Az így kapott tészta tetejét kend meg paradicsomszósszal, ízlésed szerint gazdagítsd gombával, sajttal, hagymával, paradicsommal, majd szórd meg reszelt sajttal.
– Mehet is vissza a sütőbe még 5-7 percre.

HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal
karfiol 500 gr 12 20 2 150
tojás 2 db 14 1 12 177
mozzarella light reszelt 100 gr 22 1 10 183
paradicsom 1 db 1 3 0 17
oregano 1 kk        
bazsalikom            
parmezán sajt reszelt 15 gr 4 0 4 58
paradicsomszósz 2 tk        
gomba 100 gr 3 3 0 22
pulykamell sonka 100 gr 15 1 4 107
fokhagyma            
4 fő részére     71 29 32 714
1 fő részére     18 7 8 179
arány     54% 22% 24%  

 

FIGYELEM!
Az itt leírt pizza a sajtok miatt fehérje típusoknak ajánlott, de bőséges zöldséges feltéttel az arányokon kedved szerint változtathatsz
A sajt miatt sajnos több hormontípus számára kerülendő!