fbpx

FIGYELEM!
Ez az étel önmagában még a főtt tojásokkal is szénhidrátban gazdag étel, de Húsvétkor sonkával esszük, tehát a fehérje arányokra is oda tudunk figyelni!

Ez a kalács lassúfelszívódású szénhidrát forrás, tehát még azok számára is jótékony, akiknek kerülni kell a finomított szénhidrátokat.

 

HOZZÁVALÓK 490 grammos kalácshoz     fehérje szénhidrát zsír kcal
Szafi EXPRESSZ lisztkeverék kelsztés nélküli tésztákhoz 250 gr 24 158 3 823
eritrit 55 gr 0 0 0 0
Himalája vagy Parajdi só 1 gr 0 0 0 0
Szódabikarbóna 1 gr 0 0 0 0
vanília őrlemény 1 késhegy 0 0 0 0
citrom héja 1 db 0 0 0 0
almaecet vagy friss citromlé 30 gr 0 0 0 0
víz 260 gr 0 0 0 0
aszalványok ízlés szerint (mazsola)     0 0 0 0
KENÉSHEZ            
facsart narancslé 10 gr 0 1 0 4
eritrit 5 gr 0 0 0 0
tojás 3 db 21 1 19 265
4 fő részére     45 160 22 1092
1 fő részére     11 40 6 273
arány     20% 70% 10%  

Elkészítés:
Két külön tálba mérd ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsd őket egybe és addig gyúrd, amíg el nem válik a kezedtől (2-3 perc).

Összeállítás után 5 percig pihentesd.

Ezután oszd 4 részre a tésztát, sodorj belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe jó vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak.

Lazán fond össze őket. Tudsz négyes fonást készíteni?
ITT találsz hozzá film segítséget.

Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süsd, majd újra kend le és további 15 percig süsd 200 fokon.

Rácson hagyd langyosra kihűlni.

A kalács a Húsvét elmaradhatatlan tartozéka!

Mi a sonkát is édes kaláccsal esszük, de ebben az esetben nem rakok bele aszalványokat, hanem inkább az egész összefonott tésztát egy tortaformába tekerem és a tetejébe 3 keményre főtt tojást nyomok, és azokkal együtt sütöm meg. A tojásokat sütés előtt beolajozom, hogy ne ragadjon a tésztához és a vékonyabbik felét kiszúrom, hogy ne robbanjon szét.


FIGYELEM!

Ez az étel önmagában még a főtt tojásokkal is szénhidrátban gazdag étel, de Húsvétkor sonkával esszük, tehát a fehérje arányokra is oda tudunk figyelni!

Ez a kalács lassúfelszívódású szénhidrát forrás, tehát még azok számára is jótékony, akiknek kerülni kell a finomított szénhidrátokat.

 

Share This