A legtöbb nő tévesen úgy gondolja, hogy a kardió edzés – például – a gyaloglás, kocogás elegendő az egészségmegőrzéshez és a zsírégetéshez. Arra kevesen gondolnak, hogy az izomszövetek fokozatos leépülése a testzsír felhalmozódásához és krónikus betegségek kialakulásához vezet. Az erősítő edzés jelentősége nem közismert.

A Málnárium edzésprogram hidraulikus gépeken végzett köredzés, ahol egy felsőtest erősítő gép után egy regeneráló dobogón kell mozogni 33 másodpercig, utána egy alsótest erősítő gép következik, majd ismét egy regeneráló dobogó.

Az izmok általában éppen 30-40 másodpercig képesek „sprintelni”, maximális intenzitással működni, mielőtt kimerülnének.

Az erősítő edzés a Málnárium mozgásprogram fontos eleme, mivel a valódi erősítés azt jelenti az izom számára, hogy olyan ellenállást kell leküzdenie, amihez nincs hozzászokva. Az ellenállással szemben végzett folyamatos és kitartó munka elősegíti, hogy az izomzat erős és kemény legyen.

Málnárium intervall edzés a kulcsa a rövid idő alatt elérhető eredményeknek, mivel ez segíti az izomzat fejlődését.

Amíg a kardió edzéssel kalóriákat égetünk és csökkentjük a testzsírt, a hidraulikus ellenállással végzett erősítő edzés feszesebbé teszi az izmokat és így formálja az alakot is. Minél több izmod van, annál több kalóriát égetsz nyugalmi helyzetben is.  

12 hét erősítő edzés után az emberek átlagosan 15%-al több kalóriát égetnek naponta – akár üldögélve is. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos nő akár napi 300 kalóriával többet ehet, anélkül, hogy hízna.

Az erősítő edzés előnyei sokkal látványosabbak, mint a csupán kardió edzésé.

A korunk előrehaladásával egyre több negatív hatás ér bennünket. Például 40 fölött a legtöbb ember évente mintegy fél kiló izomszövetet veszít. Ezáltal kevesebb kalóriát éget el és túlsúlyt halmoz fel. Az erősítő edzés segít visszafordítani ezt a korral járó folyamatot, elősegíti az izomszövetek megőrzését vagy új izmok építését, amellyel csökkenthetjük a testzsírt.

Már néhány hét edzés után érezhető, ahogy az egykor petyhüdt testrészek egyre keményebbek lesznek. Lehetséges, hogy ez a változás nem jelent testsúly csökkenést, de a ruhaméret csökkenését eredményezheti, míg javul a testkép és magabiztossá tesz.