….mert CSAK 33 perc, és így időt takarít meg számodra,

A hölgyek leggyakoribb kifogása, hogy nincs idejük edzeni. Te is így vagy ezzel? Te is mindig rendkívül elfoglalt vagy és szerteágazó feladatokkal sűrített életet élsz, több szerepkörben kell kiválóan teljesítened? Magadra sokszor nem jut időd?

Erre nyújt megoldást a MÁLNÁRIUM hidraulikus intervall köredzés, ami mindössze 33 perc, ami a napod csupán 3 %-a.

Ennyit megérsz magadnak, ugye!

….mert bármikor érkezhetsz,

 

A Málnárium edzések a nyitva tartási idő alatt folyamatosan zajlanak, tehát

bármikor érkezhetsz, nem kell időhöz kötődve csatlakoznod az edzéshez. Saját időbeosztásod szerint végezheted az edzéseidet.

….mert csak nőknek szól,

 Bizonyára Te sem szereted megmutatni izzadt, fáradt testedet az edzésed alatt. Éppen azért jössz edzeni, hogy a legjobb formádra készülj fel.

A MÁLNÁRIUM intimitást biztosít számodra azzal, hogy csak nők között edzel.

…mert biztonságos edzés,

 A biztonság egyik legfontosabb szempont, amit több területen is biztosítunk számodra:

  • A Málnárium hidraulikus gépek használata rendkívül biztonságos, mert a mozgatás közben folyadékot préselsz át egy szűk keresztmetszeten, ezért hasonló a terhelés a vízben való mozgáshoz. Itt nincsenek nehéz, és esetleg rosszul meghatározott súlyok. A hagyományos edzőtermi balesetek 85 %-át a helytelenül megválasztott súlyok okozzák. A hidraulikus gépek esetén soha nem kell a gravitáció ellenében leereszteni, vagy megtartani egy súlyt. Csak tolsz és húzol. A MÁLNÁRIUM olyan biztonságos köredzés, amelyet nagymamák, sőt dédnagymamák is biztonságosan végezhetnek; ugyanakkor kihívást jelenthet a legedzettebb atléták számára is.
  • A Málnárium edzést kizárólag átfogó állapotfelmérés után kezdheted el. Ez a 30 perces anamnézis felvétel, mérések és konzultáció arra szolgál, hogy a lehető legpontosabban a Te személyedre tudjuk szabni az edzésprogramot. Bármilyen egészségügyi problémával rendelkezel, mindig biztos lehetsz benne, hogy vigyázunk Rád.
  • Az állapotfelmérésen végzett kardió mérések is a biztonságos edzést szolgálják azzal, hogy a mért nyugalmi pulzusod alapján kiszámoljuk a céljaid eléréséhez szükséges alsó és felső pulzusértéket, amin edzened kell. A pulzuskontrollal végzett edzés a biztonság mellett a céljaid hatékonyabb elérését is segíti. A vérnyomásmérés mellett WIWE EKG mérést is végzünk, ami tovább növeli a biztonságérzetedet. A méréseket havonta a fordulónapodon mindig megismételjük.

A folyamatos edzői felügyelet segít abban, hogy a gépeket és a dobogós gyakorlatokat a lehető legbiztonságosabb ízületkímélő módon, szabályosan végezd. Az első edzés alkalmával egy szakképzett edző végigvezet a teljes edzésen a bemelegítéstől a nyújtás végéig annak érdekében, hogy minél pontosabban és személyre szabva tudjunk segíteni.

…mert nyomon követhető a fejlődésed,

Az edzéseket megelőző állapotfelmérés során a testösszetétel (testsúly, testzsír, zsigeri zsír és izomtömeg), az alakelemzés (körméreteid centiméterekben) és a kardió mérés (vérnyomás, EKG) kiinduló eredményei alapján célokat tűzünk ki közösen számodra.

Havonta a fordulónapodon ezeket a méréseket kiskontroll keretében mindig megismételjük annak érdekében, hogy kontrollálni tudjuk a változásaidat, és így az edzésed hatékonyságát.

…mert hosszú távú egészségmegőrző program

A MÁLNÁRIUM klubban nincs alkalmi edzésre lehetőség, mert kizárólag abban hiszünk, hogy csak hosszú távon érdemes és hatékony edzeni. Minden szolgáltatásunk arra irányul, hogy szokásoddá váljon a rendszeres edzés.

 …mert ízületkímélő és akár rehabilitációra is alkalmas az edzés,

Teljes testet átmozgató hidraulikus gépcsalád ízületkímélő, mert koncentráltan az izmokra hat és kizárja a gravitáció segítő szerepét az edzésből, rehabilitációs, mert mindenki a saját erőnlétének és saját mozgástartományának megfelelően tudja használni. Ugyanakkor pozitívan hat az idegrendszerre, mert excentrikus és koncentrikus izommunka is megvalósul az edzések alatt.

A hidraulikus fitnesz gépeket eredetileg szakorvosok segítségével balesetek és betegségek utáni rehabilitációra fejlesztették ki.

…mert mindig személyi edző irányítja a körben az edzésedet,

A körben álló edző biztosítja számodra azt, hogy az életkorodnak, fizikai- és egészségi állapotodnak megfelelően végezd a gyakorlatokat a gépeken és a dobogókon egyaránt.

Egyúttal figyeli, hogy kellő hatékonysággal végezd a gyakorlatokat a gépeken és elérd a számodra kiszámolt felső pulzus értéket a 33 mp alatt. Közben arra is figyel, hogy a lehető legszabályosabban használd a gépeket.

A személyi edző abban segít, hogy „Megtanulj hatékonyan edzeni”.

…..mert saját mentorod segít és motivál még akkor is, ha nem vagy éppen eléggé lelkes,

Sportnyelven “szoros ember fogásnak” nevezhető a MÁLNÁRIUM mentori rendszere, amelynek az a lényege, hogy Neked is saját mentorod segít a kitűzött céljaid megvalósításában. A klubban edzés alatt is motivál, de különösen abban lesz igazán szerepe, hogy a lelkesedésed megmaradjon, mert mindig meg fog keresni, ha pár napig nem jössz edzeni.Kérjük, hogy minidg válaszolj írásbeli megkeresésére, kérdéseire!

A mentorod abban segít, hogy „Szokásoddá váljon a rendszeresség!”

…mert a bérletrendszerünk is arra motivál, hogy minél hosszabban és kitartóbban dolgozz az egészségedért,

A hosszú távú egészségmegőrző program bázisát alkotja a MÁLNÁRIUM bérleti és tagsági rendszere, amely nem engedi az alkalmankénti “edzésgetést”, hanem rászorít Téged a rendszerességre és ezen keresztül eléri, hogy szokásoddá váljon a rendszeres testedzés. 

A legrövidebb bérletünk a 30 napos SZORGALOM bérlet.

Már a nevében is mutatni szeretnénk, hogy amennyiben minél hosszabb ideig jársz edzeni szorgalmasan, egyre olcsóbb lesz a bérleted ára. Első három hónap után 10%, hetedik hónap után pedig újabb 10% kedvezményt kapsz.

Ha eléggé erős az elhatározásod és egy évre elköteleződsz a rendszeres edzés mellett, akkor azonnal 20% kedvezménnyel vághatsz neki a céljaid elérésének.

A 30 napnál rövidebb edzés periódust szakmailag sem tartjuk hatékonynak, mert az átalakulási folyamat általában csak egy hónappal az edzések elkezdése után indul el, így az egy hónapnál rövidebb periódus alatt nem lennél kellően motivált az edzések folytatására. Tudományosan bizonyított, hogy minimum 21 legalább kétnaponkénti edzés szükséges ahhoz, hogy a rendszeresség szokássá alakuljon.

…..mert korlátlan edzés lehetőséged van minden bérlet típushoz

Minden bérletformánk korlátlan edzés lehetőséget biztosít, vagyis nemcsak bármikor érkezhetsz, hanem bármennyiszer is igénybe veheted az edzés szolgáltatásunkat. Minél többször jársz edzeni, annál hamarabb válik számodra nélkülözhetetlenné a mozgás. Ennek az az élettani oka, hogy az edzés folyamán endorfin és dopamin hormonok termelődnek az agyban, amelyeket hétköznapi nyelven boldogsághormonoknak nevezünk.

Sajnos az öregedési folyamat csökkenti a szervezet dopamin készleteit is, éppen ezért állandóan szükség van olyan élményekre, amelyek hatására dopamin termelődik. Ennek egyik legjobb módja az edzés és a még több edzés.

A MÁLNÁRIUM ajánlása szerint heti 3-4 alkalom edzés szükséges.

…mert az intervall edzés az egyik leghatékonyabb zsírégető program

Tudományos kutatások igazolják, hogy a leghatékonyabb aerob edzésforma a zsírégetésre az intervallum edzés. Órákkal az edzés után is még pörgeti az anyagcserét, tehát a zsírégető hatás jóval az edzés után is kitart.

Az intervall edzés megnöveli a szervezet nyugalmi anyagcsere sebességét. Ez annak köszönhető, hogy a testünk edzés utáni oxigén fogyasztása megnő. Egy hagyományos, alacsony intenzitású aerob edzés esetében a zsír energiaként történő felhasználása csak az edzés 30. perce környékén következik be. A Málnárium intervall edzés esetében ez jóval korábbra tehető, tehát már edzés közben is jelentősen nagyobb mennyiségű zsírt tudunk elégetni energiaként.

Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ez az edzés segít csökkenteni az inzulinrezisztenciát, javítja az izomsejtek inzulinérzékenységét.

Az edzés intervallitását a folyamatos pulzusméréssel tudod kontrollálni; a gépeken a felső pulzusértéked betartásával, a dobogókon pedig az alsó pulzus értékre csökkentésével.

…mert nem csak edzeni tudsz nálunk, hanem a MÁLNÁRIUM Klub változatos programjait is élvezheted

A klubrendszer egyrészt a jó hangulatot és a vidám társaságot biztosítja, másrészt viszont lehetőséget ad egymás hatékony motiválására is. Ezt a tulajdonságát különböző motivációs páros- és csapatjátékokkal erősíteni lehet és kell.

Éves eseménynaptárunk főleg a női érdeklődést kielégítő programokban gazdag klubéletet is biztosít.

…mert az edzés mellett személyre szabott táplálkozási mérést és tanácsadást is kaphatsz,

A vendégek egy része könnyebben mozgósítható a rendszeres mozgásra, mások viszont a táplálkozás területén keresik fogyókúrájuk hatékonyságát. Te melyik csoportba tartozol?

A MÁLNÁRIUM mindkét területen nyújt megoldást.

A Horisan Metabolic Typing® anyagcsere típusú táplálkozási program és mérés lehetőséget ad arra, hogy valóban személyre szabott edzésprogrammal segítsünk céljaid megvalósításában.

Evés helyett edzés – Elsőre meglepő spártai tanács evés helyett edzést ajánlani, de ennek valós biológiai háttere van. A MÁLNÁRIUM személyre szabott táplálkozási programja az élelmiszer ajánlásai mellett bizonyos táplálékoktól való eltiltást is tanácsol a kívánt eredmények eléréséhez. A kedvenc ételektől való “eltiltás” természetesen komoly ellenállásba ütközhet. Ennek az érzésnek érzelmi és hormonális háttere is lehet.

Egyrészt ami tilos, az kívánatos. Másrészt viszont az éhségérzet lehet biológiai és mentális is, és ez utóbbi hamis étel kívánást okoz az agyban. 

A valódi éhségérzet egyik fő kiváltója a vércukorszint csökkenése. Ilyenkor alacsony a zsírsejtekben raktározott leptin hormon mennyisége is, ez jelzést küld az agy éhség központjába, és kialakul a biológiai éhségérzet.

Előfordul viszont, hogy a szervezet nem éhezik, a leptin- és a vércukorszint normális, mégis kialakul éhségérzet. Ennek az az oka, hogy az étkezés, a finom ételek fogyasztása endorfin-szerű, azaz boldogsághormon felszabadulásával jár. Amikor a komfortérzet nem megfelelő, stresszhelyzetben a szervezetnek szüksége van hangulatjavításra. Az agyban emiatt „hamis” éhségérzet alakul ki, hogy az elfogyasztott ételek örömöt, hormon felszabadulást okozzanak. Ez a mentális éhségérzet.

Az eltiltás, vagy a hamis éhségérzet miatt kialakuló “elvonási tünetek” kompenzálására az egyik megoldás a személyre szabott táplálkozás által kialakított egészséges táplálék arányok betartása. Másik megoldás a rendszeres edzés, ugyanis ez a tevékenység is “boldogság hormonokat” termel az agyban, tehát kompenzálni tudja a másik területen kialakult hiányérzetet mindaddig, amíg a személyre szabott helyes táplálkozással az egyensúly helyreáll. Vagyis az átmenetben segít.

A MÁLNÁRIUM táplálkozási- és edző szakembereinek tehát nagyon szoros együttműködésben kell segíteni Téged nem csak céljaid megvalósításában, hanem komfortérzeted javításában is.

MÁLNÁRIUM edzésprogram = PRÉMIUM szolgáltatás!