fbpx

Elkészítés: 

A mandulakrémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a darált mandula és a mandulaaroma, és ezekkel is simára keverjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A leveles tésztákat egyenlő méretű körökké nyújtjuk, ha előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor körré vágjuk, vagy ha kör alakút sikerült vennünk, az a legjobb. Az egyik tésztalapot sütőpapírral fedett tepsire fektetjük, egyenletesen megkenjük a mandulás krémmel úgy, hogy a peremén 1 centit szabadon hagyunk. A babszemet (vagy más apró, nem olvadékony tárgyat) elrejtjük valahol a krémben, megkenjük egy kis vízzel a tészta szélét, óvatosan befedjük a másik tésztalappal, és körben villával lenyomkodjuk. Megkenjük 1 tojás sárga és 1 evőkanál tej keverékével, és hegyes késsel mintát rajzolunk a tésztába. 

A süteményt betoljuk a forró sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha szép piros, kivesszük, hagyjuk hűlni.

Langyosan vagy hidegen tálaljuk, izgulunk, együtt szeletelünk és örömködünk, mert valaki boldog király vagy királynő lesz!

Itt olvashatsz bővebben a Vízkereszti szokásokról – kattints!

Forrás: http://www.cookta.hu/

Share This