HOZZÁVALÓK | fehérje | szénhidrát | zsír | kcal | ||
főtt csirkemell | 200 | gr | 49 | 1 | 2 | 224 |
burgonya | 400 | gr | 8 | 68 | 1 | 308 |
sárgarépa | 200 | gr | 2 | 16 | 0 | 80 |
zöldborsó (mélyhűtött) | 150 | gr | 8 | 22 | 1 | 122 |
főtt sonka (maradék zsírtalan) | 150 | gr | 27 | 3 | 3 | 147 |
majonéz | 1 | dl | 1 | 2 | 32 | 305 |
olajos ringli gyűrű | 2-3 | db | 9 | 1 | 3 | 63 |
zselatin | 20 | gr | 16 | 0 | 0 | 64 |
főtt tojás | 6 | db | 42 | 2 | 37 | 530 |
worcester szósz | ||||||
citromlé | 1 | ek | 0 | 0 | 0 | 0 |
só, bors | ||||||
4 fő részére | 162 | 115 | 79 | 1843 | ||
1 fő részére | 41 | 29 | 20 | 461 | ||
arány | 46% | 32% | 22% |
Külön-külön edényben, kevés sós vízben megfőzzük a zöldborsót, apróra vágott sárgarépát és burgonyát. Hozzáadjuk a citromlét, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni, majd papírkendővel leitatjuk róluk a nedvességet.
Hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott csirkemell húst és a sonkát és az elmorzsolt ringlit (ez el is hagyható, bár nagyon pikáns, különleges ízt ad, ezért inkább rakd bele).
Az egészet összekeverjük a majonézzel, néhány csepp Worcester szósszal, sóval, borssal ízesítjük.
A zselatint 2,5 dl vízben elkeverjük, oldódásig melegítjük, és miközben langyosra hűl, fóliával kibélelünk egy kb. 1 literes őzgerincformát.
Ettől kezdve gyorsan kell dolgozni!
A zselatint gyorsan és alaposan összekeverjük a majonézes masszával és a felét a forma aljára öntjük. Belefektetjük a keményre főtt tojásokat egymás mellé, majd beborítjuk a maradék zselatinos masszával.
A forma alját kissé az asztallaphoz veregetjük, hogy egyenletesen, levegő nélkül összesűrűsödjön a tartalom. Fóliával betakarjuk és 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ennyi idő mindenképpen szükséges, hogy mindenhol megdermedjen, és jól szeletelhető legyen.
Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk és természetesen lehúzzuk róla a fóliát.
Díszíthetjük ízlés szerint.
Garantált látványos siker lesz a Húsvéti asztalon.
FIGYELEM!
Ez a recept elsősorban fehérje típusoknak való, de ha elhagyod a Húsokat belőle, akkor kiváló szénhidrát típusok számára is.
——————————————————-
Nézd meg a hozzávalókat hús nélkül is.
HOZZÁVALÓK | fehérje | szénhidrát | zsír | kcal | ||
burgonya | 400 | gr | 8 | 68 | 1 | 308 |
sárgarépa | 200 | gr | 2 | 16 | 0 | 80 |
zöldborsó (mélyhűtött) | 150 | gr | 8 | 22 | 1 | 122 |
majonéz | 1 | dl | 1 | 2 | 32 | 305 |
zselatin | 20 | gr | 16 | 0 | 0 | 64 |
főtt tojás | 6 | db | 42 | 2 | 37 | 530 |
worcester szósz | ||||||
citromlé | 1 | ek | 0 | 0 | 0 | 0 |
só, bors | ||||||
4 fő részére | 77 | 110 | 71 | 1409 | ||
1 fő részére | 19 | 28 | 18 | 352 | ||
arány | 30% | 43% | 28% |