HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal
főtt csirkemell 200 gr 49 1 2 224
burgonya 400 gr 8 68 1 308
sárgarépa 200 gr 2 16 0 80
zöldborsó (mélyhűtött) 150 gr 8 22 1 122
főtt sonka (maradék zsírtalan) 150 gr 27 3 3 147
majonéz 1 dl 1 2 32 305
olajos ringli gyűrű 2-3 db 9 1 3 63
zselatin 20 gr 16 0 0 64
főtt tojás 6 db 42 2 37 530
worcester szósz            
citromlé 1 ek 0 0 0 0
só, bors            
4 fő részére     162 115 79 1843
1 fő részére     41 29 20 461
arány     46% 32% 22%  

 

Külön-külön edényben, kevés sós vízben megfőzzük a zöldborsót, apróra vágott sárgarépát és burgonyát. Hozzáadjuk a citromlét, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni, majd papírkendővel leitatjuk róluk a nedvességet.

Hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott csirkemell húst és a sonkát és az elmorzsolt ringlit (ez el is hagyható, bár nagyon pikáns, különleges ízt ad, ezért inkább rakd bele).

Az egészet összekeverjük a majonézzel, néhány csepp Worcester szósszal, sóval, borssal ízesítjük.

A zselatint 2,5 dl vízben elkeverjük, oldódásig melegítjük, és miközben langyosra hűl, fóliával kibélelünk egy kb. 1 literes őzgerincformát.

Ettől kezdve gyorsan kell dolgozni!

A zselatint gyorsan és alaposan összekeverjük a majonézes masszával és a felét a forma aljára öntjük. Belefektetjük a keményre főtt tojásokat egymás mellé, majd beborítjuk a maradék zselatinos masszával.

A forma alját kissé az asztallaphoz veregetjük, hogy egyenletesen, levegő nélkül összesűrűsödjön a tartalom. Fóliával betakarjuk és 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ennyi idő mindenképpen szükséges, hogy mindenhol megdermedjen, és jól szeletelhető legyen.

Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk és természetesen lehúzzuk róla a fóliát.

Díszíthetjük ízlés szerint.

Garantált látványos siker lesz a Húsvéti asztalon.


FIGYELEM!
Ez a recept elsősorban fehérje típusoknak való, de ha elhagyod a Húsokat belőle, akkor kiváló szénhidrát típusok számára is.

——————————————————-

Nézd meg a hozzávalókat hús nélkül is.

HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal
burgonya 400 gr 8 68 1 308
sárgarépa 200 gr 2 16 0 80
zöldborsó (mélyhűtött) 150 gr 8 22 1 122
majonéz 1 dl 1 2 32 305
zselatin 20 gr 16 0 0 64
főtt tojás 6 db 42 2 37 530
worcester szósz            
citromlé 1 ek 0 0 0 0
só, bors            
4 fő részére     77 110 71 1409
1 fő részére     19 28 18 352
arány     30% 43% 28%