Egyáltalán nem bonyolult, sőt inkább egyszerű. Nagyon finom és biztosan tudod, hogy miből készült. Ráadásul saját ízlésed szerint variálhatod, fűszerezheted.
Összetevők:
- 250 g csirkemell, vagy pulykamell, de készíthető combból is, aki jobban szereti a szaftosabb húsokat
- Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek
Elkészítés:
- A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
- Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig
sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni.
FŰSZEREZÉSI VARIÁCIÓK EGY TÉMÁRA
- apríts a húsmasszához piros kaliforniai paprikát
- fűszerezheted friss földfűszerekkel
- magyarosra is készítheted több pirospaprikával és persze inkább a comb változatban
Ha elkészült és már kihűlt, akkor az ízesítésétől függőn pirospaprikában, vagy apróra vágott zöldfűszerben megforgatjuk, hogy még kívánatosabban tudjuk tálalni és persze feldobjuk vele az ízét is.