HOZZÁVALÓK | fehérje | szénhidrát | zsír | kcal | ||
TORTALAPHOZ | ||||||
mandulaliszt | 170 | gr | 62 | 12 | 20 | 479 |
reszelt répa | 150 | gr | 2 | 12 | 0 | 150 |
kókuszzsír (2 evőkanál) | 12 | gr | 0 | 0 | 12 | 103 |
tojás | 5 | db | 35 | 2 | 31 | 442 |
eritrit, stívia, valília, fahéj ízlés szerint | ||||||
szódabikarbóna | 1 | csipet | 0 | 0 | 0 | 0 |
KRÉMHEZ | ||||||
Szafi fit kókuszkrém | 1,5 | dl | 0 | 0 | 4 | 36 |
mandulaliszt | 20 | gr | 7 | 1 | 2 | 56 |
útifűmeghéj | 1 | tk | 0 | 0 | 0 | 2 |
eritrit, stívia, valília, fahéj ízlés szerint | ||||||
4 fő részére | 106 | 27 | 69 | 1268 | ||
1 fő részére | 27 | 7 | 17 | 317 | ||
arány | 52% | 13% | 34% |
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a mandulaliszttel, a szódabikarbónával, a reszelt répával, a kókusz zsírral és ízesítjük ízlés szerint.
A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, több adagban hozzákeverjük a maglisztes masszához. A kapott tésztát tortaformába öntjük (én 24 cm-es tortaformát használtam), és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Közben összekeverjük a kókuszkrémet a mandulaliszttel, az útifű maghéjjal, majd ízesítjük, és hűtőbe tesszük, amíg sül a tortalap. Ha az készen van, kihűtjük, majd a tetejére kenjük a krémet, és betesszük a hűtőbe pár órára, hogy a krém kicsit rádermedjen a tortára.
A krémre szórhatunk egy kis összetört diót-mandulát, vagy pl. reszelt répát is!
FIGYELEM!
A sütemény természetesen főleg szénhidrát típusoknak ajánlott, de valószínűleg nem csak ez lesz az ebéd, ezért az egész étkezés arányait vedd figyelembe az ünnepi ebéded tervezésénél.