fbpx
Nagyon szeretek kísérletezni a konyhában és állandóan keresem a különlegességeket, főleg ünnepek alkalmából. Itt a Húsvét és itt az újabb lehetőség valami újat kipróbálni.

A németeknél a Húsvét különösen kiemelt ünnep és ez a recept náluk nagyon népszerű.

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 7,5 dl víz
  • 50 g só
  • 1 kis fej vöröshagyma és 2-3 vöröshagymának a héja
  • 1 dl vörösborecet
  • szójaszósz
  • 2-3 babérlevél
  • pár szál friss kakukkfű (vagy ízlés szerint egyéb zöldfűszer: kapor, rozmaring)
  • pár szem bors, köménymag, szegfűbors, szegfűszeg, igény szerint mustármag

Elkészítése:

Először vegyünk elő egy vagy két befőttesüveget, amibe belefér 10 db tojás.

Főzzük jó keményre a tojásokat tíz perc alatt.

Közben készítsük el a páclevet. Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a fűszereket, a félbe vágott vöröshagymát és a hagymahéjat. Forraljuk újra, majd tegyük félre hűlni a páclevet.

A keményre főtt tojásokat hengergessük meg finoman, hogy apró repedések keletkezzenek a héjjakon. Tegyük a tojásokat a befőttesüvegbe és öntsük fel a meleg, de már nem forró páclével.

Nem kell hűtőben tárolni, és három nap után már fogyasztható is.

Akár három hétig eláll szobahőmérsékleten is.

A németek kiveszik a félbevágott tojássárgáját, a fehérjét meglocsolják pici balzsamecettel, olívaolajjal, és tesznek rá leheletnyi mustárt is, majd visszateszik a fehérjecsónakba a sárgáját, úgy fogyasztják.