fbpx

Elsőnek a száraz elemeket kell összekeverni majd hozzáadni az olvasztott kókuszzsírt és a kókuszvirág cukrot. Én egy mélyebb tepsibe teszek sütőpapírt és abba terítem bele sütés előtt.

Sütőben sima alsó-felső sütésen, 150 fokon kb. 10 perc alatt „megsütjük”. Ha nagyon nedves, akkor ki kell venni időnként és át kell keverni, hogy egyenletesen átsüljön és karamellizálódjon.

Ha kihűlt, lezárható üveg edényben akár 2 hétig is eláll. 

A kókuszvirág cukortól kissé karamellás íze lesz.

Reggelente kiváló kókusztejjel hígítva.

Az alapanygokat úgy állítottuk össze, hog kíváló SZÉNHIDRÁT TÍPUSOKNAK!

A recept variálható FEHÉRJE típusok számára is, de érdemes ellenőrizni az összetevők arányait.

ÖTLET!

Az olajos magokat megvásárlás után érdemes kicsit megpirítani teflon sütőben, mert sokkal jobban kijön az ízük. Fajtánként befőttes üvegben tárolva saláták tetejére szórva is kiváló.

Jó étvágyat!