fbpx

Kiemelten ajánljuk 40+, 50+, 60+ korosztálynak és különböző egészségügyi problémákkal küzdőknek

A Málnárium olyan személyre szabott, anyagcsere típusú, hosszútávú egészségmegőrző program, amely komplex edzés- és táplálkozási módszerrel segíti elérni és megtartani ideális súlyodat, egészséges életmódodat, egy jó hangulatú, vidám, motiváló közösségben.

Az edzésprogramjainkat kiemelten ajánljuk 40+, 50+, 60+, vagy akár még idősebbek számára is, hiszen szakértő edzőink az online térben is támogató segítséget nyújtanak az edzések hatékony és biztonságos elvégzéséhez.

40 év felett elindulnak a szervezetben a leépülő folyamatok, így például évente legalább fél kilogramm izmot veszítünk, amit kizárólag izomerősítő mozgással tudunk visszaépíteni és megtartani.

10 nyomós ok, amiért 40 felett is kötelező edzeni

ÍZÜLETI GYULLADÁS MEGELŐZÉSE

A rendszeres testmozgás az egyik legjobb módja, hogy elkerüljük az ízületi gyulladásokat (arthritis), vagy javítsunk a helyzeten. Edzés hatására ugyanis a csontok “be fognak olajozódni” és a fájdalmak is hamarosan csökkenni fognak.

SZÍVBETEGSÉGEK RIZIKÓJÁNAK CSÖKKENTÉSE

A korai elhalálozások vezető oka a szívbetegségekre vezethető vissza. A kutatások szerint a rendszeres testgyakorlással csökkenthető a szívpanaszok száma, köszönhetően a vérnyomás és vércukor szint helyreállásának és a koleszterin szintjének csökkenéséhez.

II. TÍPUSÚ CUKORBETEGSÉG ELKERÜLÉSE

A II. típusú cukorbetegség és az elhízás kéz a kézben járnak és a test emésztési zavaraiból ered. A testmozgás segít a vércukor és inzulin szint beállításában – a testsúlycsökkenésről nem is beszélve.

RÁKOS MEGBETEGEDÉSEK ESÉLYÉNEK CSÖKKENTÉSE

Tudományosan bizonyított tény, hogy a rendszeres testmozgással csökkenthető a rák különböző fajtáinak kialakulási kockázata.

MAGAS VÉRNYOMÁS KARBANTARTÁSA

Még a nem túl megerőltető torna hatására is csökken a szisztolés vérnyomás. Napi legalább 3×10 percet érdemes aktívan tölteni, hogy érezhető legyen a vérnyomáscsökkenés.

DEPRESSZIÓBÓL VALÓ FELÉPÜLÉS

A testgyakorlásnak jó hatása van a hangulatunkra is. A kutatások arról számolnak be, hogy a csoportos edzések az idősebb korosztályban 30%-kal csökkentették a depresszió kialakulásának az esélyét, illetve a meglévő rossz hangulatot jelentősen javították. Az edzés hatására kialakuló pozitív érzés segíthet megtartani a vitalitást, elűzve az öregedés során ránk törő negatív gondolatokat.

DEMENCIA visszaszorítása

A demencia egy nagyon elterjedt, bizonyos mértékig cselekvésképtelenné tevő probléma az idősebb korosztályban. A demencia esetében leginkább a megelőzésre kell fókuszálnunk – így fontos tudni, hogy a testmozgás is egyfajta prevenciós stratégia, ami lassíthatja a szellemi leépülés folyamatát. Sőt, a mozgás hatására javul a szellemi teljesítőképesség is!

ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSA

A legtöbb idősebb ember a funkcionális függetlenségre vágyik, magyarul nem szeretne kiszolgáltatott helyzetben élni. A rendszeres egyensúly- és erőfejlesztő gyakorlatok végzése segíthet ebben. Idősebb korban is minimum napi 30 percet töltsünk aktívan naponta, és erősítsünk is minden másnap.

ÁLMATLANSÁG MEGSZÜNTETÉSE

Bizonyos gyógyszerek és életesemények sajnos képesek a megfelelő alvásmennyiséget megvonni tőlünk.  A magasabb szintű fizikai aktivitás eléggé ki tudja meríteni a testet ahhoz, hogy kívánjon egy pihentető alvást. A maximális eredményért min. 2 órával lefekvés előtt fejezzük be az edzést.

GYORSABB REGENERÁCIÓ

Kutatások bebizonyították, hogy a kisebb sérülések, horzsolások is 25%-kal gyorsabban képesek meggyógyulni azoknál, akik rendszeresen végeznek testmozgást.