fbpx

FONTOS! Olvasd el a recept végén a összetevők diagramot, hogy pontosan tudd mennyi szénhidrátot, zsírt, fehérjét tartalmaz a recept, mennyire ajánlott az anyagcsere típusodnak.

HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal
csirkemáj 250 gr 50 8 9 320
citromlé 1 db 0 1 0 19
citrom vékony csíkokra vágott héja 1 db 0 0 0 0
kókuszzsír, vagy olivaolaj 65 ml 0 0 24 207
csirke alaplé, vagy víz 100 ml 0 2 0 10
zúzott fokhagyma 4 gerezd 1 5 0 24
parmezán 25 gr 7 0 7 96
tejföl (1 ek) 25 ml 1 1 6 60
tészta 200 gr 24 144 7 712
petrezselyem 1 csokor 2 2 0 61
szerecsendió            
bor, só            
4 fő részére     85 163 53 1509
1 fő részére     21 41 13 377
arány     28% 54% 18%  


Elkészítés
Forrósítsunk fel serpenyőben egy evőkanál kókuszzsírt. A májat mindig nagyon magas hőfokon kell sütni, ha nincs nagyobb serpenyőnk, inkább több adagban készítsük el. Körülbelül 2-3 percig pirítsuk a májat. Ha megsült, szedjük ki konyhai papírtörlőre.

Az alaplét vagy vizet öntsük a serpenyőbe, és forraljuk fel. Kaparjuk fel pörzsanyagot a fakanállal. Adjuk hozzá a fokhagymát, a sajt felét, a tejfölt, a szerecsendiót, a frissen őrölt borsot, és keverjük hozzá a maradék zsiradékot. Adjunk hozzá egy kis citromlevet.

Főzzük ki a tésztát, szűrjük le.

Egy kis serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot. Legyen kéznél szűrő! A vékonyra vágott citromhéjat dobjuk az zsírba, pár másodpercig süssük, majd azonnal vegyük ki.

A májat keverjük hozzá a tésztához, öntsük rá az elkészült szószt, a tetejét szórjuk meg a maradék sajttal, szórjuk meg a petrezselyemmel és a pirított citromhéjjal.

FIGYELEM! A recept fehérlisztből készült tésztával számol, ezért nagyon magas a szénhidrát tartalom, valamint a legtöbb hormontípus számára a fehérliszt nem ajánlott. Érdemes más tészta fajtával készíteni. Én a kukoricaliszt tésztákat szeretem, mert ezek ráadásul gluténmentesek.