Sokan kérdezik, hogy miért van szükség állapotfelmérésre az edzések előtt és miért nem lehet a Málnáriumban alkalmi jegyet venni egy-egy edzésre. Igyekszünk a lehető legbiztonságosabb edzést nyújtani a Málnárium tagok részére, amihez feltétlenül szükséges az induló állapot felmérése, amely több részből áll:

 1. Életmód felmérése, amelyben megismerjük a leendő tag étkezési, alvási, sportolási és egyéb életviteli szokásait,
 2. Testösszetétel mérést végzünk OMRON orvostechnikai eszközzel és megtudjuk a testsúly mellett a testzsír százalékot, izomszázalékot és a zsigeri zsír százalékot.
 3. Alakelemzést végzünk, amely során megmérjük a mell-, derék-, has-, csípő-, comb-, és bicepsz méreteket,
 4. Végül kardió mérést is végzünk egyrészt a vérnyomás megmérésével, másrészt egy szuper orvostechnikai eszközzel EKG vizsgálatot is végzünk.

Miért van szükség ezekre a mérésekre?

 1. Az életmód felmérésével fel tudunk közösen készülni az edzések hatékonyságának beállítására.
 2. A testösszetétel mérésre azért van szükség, mert az edzések során nem csupán a testsúly fog változni, csökkenni, hanem a test összetétele is. Izmot fogsz építeni és ezzel párhuzamosan csökkenni fog a tested zsír tömege. Nagyon fontos mérőszám a zsigeri zsír százalékos értéke, mert azt mutatja, hogy a belső szerveid között mekkora a zsír, amely megnehezítheti, sőt gátolhatja a szerveid egészséges, normális működését. Gyakran előfordul, hogy az edzések hatására a testsúlyod nem fog eleinte változni, de a tested összetétele feltétlenül javulni fog.
 3. Az alakelemzés is azt fogja számodra mutatni, hogy az izomépítéssel párhuzamosan hogyan változik az alakod. Előfordulhat, hogy miközben a súlyod nem csökken, a ruhaméreted akár két mérettel is kisebb lesz. Alakod feltétlenül előnyösen fog változni, hiszen izmosodni, feszesedni fogsz.
 4. A kardió mérésekre pedig a biztonságos és pontos edzésprogram beállításához van szükség. A nyugalmi pulzusod segítségével ki tudjuk számolni a célodhoz szükséges edzés pulzustartományát. A Málnárium intervall köredzésnél a legfontosabb feladat, hogy a gépeken megemelt pulzussal dolgozz, és a dobogókon csökkentsd le az intenzitást. Ha megfelelően tudod változtatni a pulzus intenzitásod, akkor egy hosszán elnyújtott zsírégetés indul meg a szervezetedben. Ezt minden edzésed után ellenőrizni is tudod, ha megnézed az edzéshez használt pulzusmérő órádon az elégetett kalória mennyiséget, majd 5-10 perc elteltével tapasztalhatod, hogy a kalória mennyiség tovább emelkedik, pedig már nem is edzel.

A Málnárium kardió mérés egy különleges és egyedi szolgáltatása a WIWE EKG mérés.

Mi az a WIWE és miért lehet szükség erre egy fitnesz teremben?

A WIWE egy olyan a világon intelligens orvostechnikai műszer és applikáció, amely megmutatja a hirtelen szívmegállás és a pitvar fibrilláció okozta stroke kockázatát, ami a második leggyakoribb halálnem a világon!  

Ha tudunk róla, változtathatunk rajta!

A WIWE egyik fő funkciója az EKG mérés. A vizsgálat és kiértékeslése felhívja a figyelmet az EKG görbe paramétereiben előforduló, a normálistól való esetleges eltérésekre.

A WIWE másik funkciója a vér oxigén szintjének mérése, amelynek szintje már az enyhe kimerültségtől kezdve kimutatja az oxigénhiányt. Több súlyos betegség hátterében is állhat krónikus oxigénhiány.

A WIWE eszköz akár zsebben is elfér, mert mindössze egy nagyobb névkártya méretű, a hozzá tartozó szoftver pedig INGYENESEN letölthető a mobiltelefonra.

A mérés mindössze 1 percet vesz igénybe és a mért eredmények kiértékelve, a kockázati szintek megjelölésével jelennek meg a mobiltelefon vagy táblagép képernyőjén, és ha szükséges egy kattintással e-mailben továbbíthatók az orvos számára.

A WIWE nem csak mér, de felhívja a figyelmet a szokásos EKG paramétereken kívül a pitvari fibrillációra és a világon egyedülálló módon a szívizom állapotára is! Több, mint 98%-os pontossággal elemző algoritmus.

A kiértékelő képernyőn 3 db kör mutatja a 2 mért fő jellemzőt:

 • EKG (Elektrokardiogram);
 • AR/PF (Aritmia, Pitvarfibrilláció);
 • KH (Kamrai Heterogenitás).

körök kitöltő színei a mérési eredmények kiértékelésétől függően zöld, sárga vagy piros színek lehetnek.

Zöld szín= „normál” állapot

Sárga szín= „kis eltérés”

Piros szín= „nagy eltérés”

A kijelzőn az eredmény jelző gombokat megérintve az alábbi információk olvashatóak:

 • EKG: Az EKG-paraméterek eltérése az átlagostól (a kitöltő színtől függően normál, kis eltérést mutató, nagy eltérést mutató)
 • AR/PF: A szívritmus szabályosságát vizsgáló illetve a Pitvarfibrilláció (itt tudhatsz meg többet róla) gyanúját kereső funkció, mely által szívverésünk szabályosságáról és esetleges rendellenességeiről kaphatunk visszajelzést.
 • KH: A szívizom állapotának (itt tudhatsz meg többet a szívizomól)jelző száma, a kamrai heterogenitás (KH) mértéke (a kitöltő színtől függően zöld (normál/egészséges), a sárga (kis eltérést mutató, vagyis megnövekedett kamrai heterogenitású), illetve a piros (nagy eltérést mutató, vagyis jelentősen megnövekedett kamrai heterogenitású)

A körök alatt az SPO2 és a Bpm gombok az oxigén telítettség és a pulzus értékeit mutatják.

 • SPO2: A vér oxigén-telítettsége (oxigén szaturáció, SPO2) %-ban kifejezve. A mérési eredmény számértéke alatt található csúszkán megjelenik a mért érték és a csúszka színe által az érték elfogadhatósági szintje is.
 • Bpm: A pulzus szám (heart rate: HR) percenkénti száma (bit per minute: Bpm), (normál, lehetséges, valószínű). A mérési eredmény számértéke alatt található csúszkán megjelenik a mért érték és a csúszka színe által az érték elfogadhatósági szintje is.

A Málnárium intervall edzés biztonsága érdekében feltétlenül szükségesnek tartjuk a rendszeres EGK mérést is.

Bővebben itt olvashatsz a WIWE eszközről: https://mywiwe.com