Hozzávalók 4 fő részére
![aszalt szilvával töltött pulykamell hozzávalók málnárium karácsony](https://malnarium-vac.hu/wp-content/uploads/2020/12/aszalt-szilvaval-toltott-pulykamell-hozzavalok-malnarium-karacsony.jpg)
Elkészítés:
Az előre besózott, borsozott pulykamell szeleteket a gesztenyés töltelék helyett vízbe áztatott aszalt szilvával töltjük meg. Ld. gesztenyével töltött pulyka recept.
Rizs elkészítés:
A zsiradékon átfuttatjuk a rizst, majd felöntjük 2 –2,5 szoros mennyiségű vízzel, majd lassú tűzön lefedve megpároljuk.
A nagymamám az alföldön úgy készítette a párolt rizst, hogy reggel a zsiradékon megfuttatta a rizst, hogy kicsit kifehéredett ettől a színe, majd felöntötte 2 –2,5 szoros mennyiségű vízzel és felforralta. Majd lefedte és egy konyharuhába takarva a dunna közé rakta. Ebédig nem volt vele dolog, akkor pedig forrón a gyönyörűen megdagadt rizst tálalta az asztalra.
![aszalt szilvával töltött pulykamell arányok málnárium karácsony](https://malnarium-vac.hu/wp-content/uploads/2020/12/aszalt-szilvaval-toltott-pulykamell-aranyok-malnarium-karacsony.jpg)