FIGYELEM! Ez a remek fogás nem minden hormontípusnak ideális, hiszen a bacon vöröshús, így mellékvese és az agyalapi típus anyagcseréjét lassíthatja a fogyasztása. A tejföl sem ajánlott a legtöbb anyagcsere típusnak, de a köleslepényt más feltéttel is elkészíthetjük. Itt a klasszikus variációt mutattuk be.
HOZZÁVALÓK 6-8 lepényhez (4 főre) | fehérje | szénhidrát | zsír | kcal | ||
köles | 300 | gr | 33 | 212 | 12 | 1113 |
krumpli (2 db) | 160 | gr | 6 | 61 | 0 | 256 |
só,bors | ||||||
tojás (3 db) | 3 | db | 21 | 1 | 19 | 265 |
fokhagyma (4 gerezd) | 16 | gr | 1 | 5 | 0 | 24 |
petrezselyem | 1 | csokor | 2 | 2 | 0 | 61 |
4 fő részére | 63 | 281 | 31 | 1719 | ||
1 fő részére | 16 | 70 | 8 | 430 | ||
arány | 17% | 75% | 8% |
HOZZÁVALÓK 6-8 lepényhez (4 főre) | fehérje | szénhidrát | zsír | kcal | ||
tejföl (20%) | 400 | gr | 13 | 16 | 80 | 864 |
lilahagyma (2 fej) | 220 | gr | 2 | 22 | 0 | 92 |
bacon | 300 | gr | 50 | 0 | 140 | 1503 |
petrezselyem | 1 | csokor | 2 | 2 | 0 | 61 |
4 fő részére | 67 | 40 | 220 | 2520 | ||
1 fő részére | 17 | 10 | 55 | 630 | ||
arány | 20% | 12% | 67% |
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A krumplit nagyobb kockákra vágjuk, és szintén megfőzzük. Ha a köles kihűlt, belekeverjük a tojásokat, és belenyomjuk a főtt krumplit is. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, 1,5 centi vastag, tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük őket. Közben a bacont száraz serpenyőben megpirítjuk.
Ha a köleslepény kisült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd megkenjük a tejföllel és megszórjuk a pirított baconnel, szeletelt lilahagymával és a felaprított petrezselyemmel.
FIGYELEM!
- Ez a remek fogás nem minden hormontípusnak ideális, hiszen a bacon vöröshús, így mellékvese és az agyalapi típus anyagcseréjét lassíthatja a fogyasztása. A tejföl sem ajánlott a legtöbb anyagcsere típusnak, de a köleslepényt más feltéttel is elkészíthetjük. Itt a klasszikus variációt mutattuk be.
- Figyelj oda minden étkezésnél a típusod szerinti fehérje-szénhidrát-zsír arányokra. Ennél a fogásnál elég magas a szénhidrát tartalom. Kreatívkodhatsz a konyhában más feltéttel is!
- szénhidrát 46 %
- fehérje 18%
- zsír 36 %