RECEPT 1 FŐRE – 13 – 15 DB

Elkészítés:

A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre.

Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, kardamomot. (kardamom helyett fahéjat is használhatunk)

Reszeljük bele egy narancshéját, és adjuk hozzá a narancslevet is.

A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük.

Majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan keverjük össze.

A tenyerünkben formázzunk belőle egyforma méretű szaloncukor alakokat.

Majd tegyük őket egy szilikonos sütőpapírral fedett tálcára és tegyük őket hűvös helyre – de ne hűtőbe! – egy napra szikkadni.

Az egy nap elteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral hígíthatjuk.

Mártsuk ki őket a megolvasztott étcsokoládéban és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk.