fbpx

Hozzávalók 4 főre

ELKÉSZÍTÉS

Keverd össze a rizslisztet, mandulalisztet, stevia port, szódabikarbónát és egy csipet sót.

A piskóta koronghoz mérd össze a tejet és a kókuszzsírt, majd langyosítsd meg, hogy a kókuszzsír megolvadjon. Keverd bele a pár csepp ecetet (ettől sűrűsödni fog egy kicsit) és a vanília kivonatot.

A tejes keveréket dolgozd össze a lisztekkel: egy sűrű palacsintatészta állagú masszát kell kapnod. Ebből formálj sütőpapírra 8 pohár-méretű korongot és süsd 180 fokon kb. 15 percig.

Amíg a piskóta sül, készítsd el a krémet. A tejből egy keveset tegyél félre, a többit tedd fel melegedni a kókuszzsírral, a vaníliarúd kikapart belsejével, vaníliaesszenciával.

A maradék tejben keverd simára a keményítőt és a stevia port. Amikor a tej már jó forró, majdnem forr, akkor mehet bele a keményítős keveréket, és habverővel keverd addig, amíg be nem sűrűsödik. Kóstold meg, hogy elég édes-e (még kicsit hígulni fog), és tedd félre hűlni, néha keverd át.

A kókuszkrémet verd fel kézi robotgéppel, amennyire kemény habbá lehet: nem lesz olyan, mint a tejszínhab, de azért megáll. Amikor a vaníliás krém már csak kéz meleg, óvatosan, több részletben forgasd bele a habot: a végeredmény egy könnyű, tejszínesen krémes, kissé vaníliás krém.

Innentől a történet ismerős: a pohár aljára egy kis krém, kakaó szórás, majd kávéba áztatott piskótalapok, krém, kakaószórás… Én egy kevés ráadás kávéval meg is öntöztem a piskótákat, mert állás közben még megszívják magukat.

Hagyj egy kis pihenőidőt a desszertnek, hogy legyen ideje összeérni.

FIGYELEM!
Főleg FEHÉRJE típusok számára ajánlott, bár nagyon magas a zsírtartalma.

(CUKOR-, GLUTÉN-, TEJTERMÉK-, TOJÁSMENTES, VEGÁN)

Share This