fbpx

Március 21-én nap átlépi az Egyenlítőt, és a déli féltekéről északra mozog, és a nappal egyenlő lesz az éjszakával és ezzel megkezdődik a tényleges csillagászati tavasz.

Életünk stabilitását a természet megbízhatóan ismétlődő ciklusai adják. Ilyen az évszakok váltakozása, ami alapjaiban befolyásolja az életünket még akkor is, ha a 21. századra főleg a városi életben nagyon elidegenedtünk a természettől.

A teljes évkör komplex, ciklusosan ismétlődő elemei szervesen összetartoznak és a Föld két féltekéjén ellentétesen zajlanak, fenntartva ezzel az egyensúlyt.

A teljes évkör sarkalatos pontjai a napforduló és a napéjegyenlőségi pontok, amelyeket ősidők óta ünnepek kísérték szinte minden kultúrában.

Ennek a kozmikus évkörnek a kezdő pontja a tavaszi napéjegyenlőség, mely egyben a KOS havának kezdete is.

Március 21-én 12 óra nappal és 12 óra éjszaka váltja egymást, és másnaptól a nappalok hosszabbodnak az éjszaka rovására. A befelé forduló fél év után tehát forduljunk kifelé.

Mivel ezen a napon a világos (külső, ismert és tudott) és a sötét (belső, rejtett, nem tudatos) egyensúlyában vagyunk, így ez a nap lehetőséget biztosít számunkra a mérlegelésre, az egyensúlyok, egyensúlytalanságok felmérésére, amik lehetnek a másokkal való kapcsolatainkban, de belső világunkban a teendőink és vágyaink közötti kibillenések is.

ITT A TAVASZ! A Föld eddig szunnyadó belső erői kiáramolnak és kibontatkozva megteremtik az élet sokszínűségét. A dolgok új lendületet kapnak, amiből mi is erőt meríthetünk, feltöltődhetünk. Mozgékonyság és aktivitás lesz úrrá rajtunk és egyre többet vágyunk a természetbe. Erre az aktivitásra készülünk március elseje óta a napi gyaloglásainkkal is.

Összhangban a természet erőivel számunkra is eljött az ideje

a dolgok „beindításának”, hogy legyen majd mit számba

vennünk az őszi napéjegyenlőség idején.

Ideje a belül megérlelődött elképzeléseidet aktívan

megvalósítani.