fbpx

Tudtad, hogy a SALSA szó jelentése FŰSZERT jelent?

Ezzel az új FŰSZERREL fogjuk ízesíteni a Málnárium edzésprogramunkat.

MIKOR CSATLAKOZOL HOZZÁNK? 

Tudod, hogy a Málnárium több, mint női fitnesz, ahol igyekszünk a fittség mellett a nőiességünket is karban tartani, sőt erősíteni. A salsa zene és tánc erre kiválóan alkalmas.

Ki ne látta volna a Dirty Dancing, Mindenem a tánc, vagy a Salsa filmeket?! És ki ne akarná érezni ezt a feelinget és ki ne akarna ilyen vérpezsdítően táncolni?!

A kubai salsa talán az egyik legpikánsabb, legérzékibb karibi tánc, sok-sok vidámsággal fűszerezve!

A Latin-Amerikába behurcolt fekete rabszolgák saját eredeti népzenéjükből merítették az erőt a túléléshez már a 16. századtól kezdve. Az eredetileg erősen dob-orientált zenéhez keveredett a spanyol vásári népzene is és így alakult ki először csak a zenében a salsa, majd a ritmushoz megmozdultak a lábak és az érzelmek is és a tánc a latin-amerikai élet mindennapi része lett. A kubai salsa, vagy ahogy Kubában hívják a casino, az utca emberének a tánca, egy igazi buli tánc. Nincs semmi színpadiasság benne, természetes minden mozdulata. Nagyon egyszerű és vidám. Mindenhol táncolják: otthon, szórakozóhelyeken, utcán, ráadásul kortalan, minden korosztály táncolja Kubában, fiatalok és idősek egyaránt!

Ha egyszer belekóstolsz, örökké a szerelmese leszel, elvarázsol a zene, a ritmus, a tánc!

A Málnáriumban kialakítottunk egy speciálisan egyedül is táncolható egyszerű salsa változatot, amit még akkor is kedvelni fogsz, ha egyébként nem nagyon szoktál táncolni. Itt az ideje, hogy kipróbáld.

A zenére végzett dinamikus mozgás pozitív életérzéssel tölt el, magabiztossá tesz, miközben szórakoztatva formálja az alakot. Pont a problémás területeken fogyaszt: a combot, a feneket, a csípőt és a hasat célozza meg. Úgy égeti a zsírt, hogy közben észre sem veszed, mert magával ragad a zene és a fergeteges hangulat.

Fejleszti a ritmusérzéket, az álló- és a koncentrációképességet. Javítja a testtartást. Hatására mozdulataid, testbeszéded a mindennapokban is határozottabbá válnak.

A salsa táncot különleges módon kombináltuk a gépes köredzéssel, oly módon, hogy 33 másodperc hidraulikus gépes izomerősítés után 33 másodperc salsa tánc következik, és ezek váltakozásával 33 perc alatt átmozgatjuk az egész testedet.

A salsa tánclépésekre egyre kevésbé kell majd az órák során figyelni, mert a lüktető ritmusok átveszik a talpad alatt az irányítást.

A SALSA-FIT KÖREDZÉS is természetesen bemelegítéssel kezdődik és alapos nyújtással zárul.

Továbbra sem kell időre érkezned a SALSA-FIT köredzés órákra, mert bár eleinte órarend szerint fogjuk tartani heti 2 x 1 órában, de maga a köredzés továbbra is 33 perc lesz. 

A SALSA-FIT köredzés hatásai a testben és a lélekben:

  • Súlycsökkentés és mérések,
  • Megszünteti a folyadékretenciót,
  • Relaxálja a testet, enyhíti a szorongást és leküzdi a stresszt,
  • Csökkenti az ízület, a hát és a térd fájdalmát,
  • Fejleszti a motoros koordinációt,
  • Serkenti az érzékiséget és javítja az önbecsülést,
  • Küzd a depresszió ellen, serkenti a társas interakciókat és az életörömöt.

A SALSA-FIT köredzés órákat László Irén fogja tartani Vácon és Gödöllőn is.

Ismerkedj meg Ircsivel!

Szeretném mindjárt itt az elején tisztázni, hogy nem vagyok tánctanár!

„Örömtáncos” személyi edző vagyok, aki megláttam a táncban rejlő nagyszerű lehetőségeket és beépítettem az edzésmódszerembe!

Testnevelő tanárként, számos fitnesztrend edzőjeként is mindig vissza – visszatért a tánc az életembe. Jazz, afro, a hip – hop, majd éles váltással a hastánc és a burlesque…

Aztán a 64. születésnapomra a lányaimtól kaptam ajándékba egy salsa magánórát, ahol megpecsételődött a sorsom…ebben nagy szerepe volt a Salsa Mojito tanárainak: Abelovszky Attilának, Antonitának, Decsy Daninak, és Sanyának a Salsa Fuerte tanárának. Ettől kezdve szenvedélyemmé vált a salsa…

Edzőként először az állóképesség, a koordináció, a hajlékonyság és egyéb kondicionális képességek edzésének nagyszerű lehetőségét láttam meg benne.

Fogyás specialistaként elkezdtem a túlsúlyos nők kardió edzését salsaval színesíteni. Imádták, hogy nem futópadon és egyéb kardiógépeken kell lenyomni az előírt kalóriát, hanem buli hangulatban, jókedvűen, táncolva is lehet fogyni…Természetesen a súlyzós,- és a funkcionális edzést nem váltja ki a salsa, de szívesebben megcsinálták azt is, mert megváltozott az edzéshez való hozzáállásuk, viszonyuk…

A salsa nem igényel előképzettséget, mert szépsége az egyszerűségében rejlik. Nincsenek szabályok, ezért elvek nélküli táncnak is hívják. Az alaplépések nagyszámú ismétlésével, a tempó változtatásával, később a díszítésekkel, karmunkákkal komoly edzés intenzitást lehet elérni!

Őszintén! Te hány évesnek érzed magad? Hogy gondolkodsz erről az életszakaszodról? Vannak céljaid, álmaid? Milyen az önbizalmad? Milyen az önbecsülésed? Ezek a pszichológiai életkorod minőségét meghatározó kérdések! 20 éves edzői tapasztalatom a következő: 50 – 60 + éves Nőknél gyakran előbukkan a ”nekem már reszeltek” hangulat!

Elkezdenek cél nélkül botladozva, nőiességükben elbizonytalanodva, önsajnálatba burkolózva, állandóan visszafelé tekingetve a múltban élni..

Ez olyan, mintha csak a visszapillantó tükröt használnák vezetés közben és bedeszkáznák a szélvédőt!

A befelé fordulással életre kelnek a paradigmák! A kis hangocskák a fejekben azt mantrázzák, hogy ennyi évesen már ezt nem illik, azt nem illik…és sokan bedőlnek ennek… és elkezdenek maguk köré betonfalakat építeni….és egy idő után már nem is érdekli őket, milyen az élet a betonfal túloldalán!

Ezt a „nekem már a B – oldal forog” hangulatot segít kiütni a SALSA!

Mert a salsa kitartóan gyakorolva életérzéssé válik, egyszerűen jókedved lesz tőle! ,…mert a salsa a belső szabadságról szól, mert salsa közben az lehetsz, aki csak lenni szeretnél!

Őszintén! Te mennyire érzed magad igazi, minőségi nőnek 60 fölött?

Ne elégedj meg a jó alakkal, az optimális testsúllyal, mert Te is tudod, hogy az igazi nagy titok belül rejtőzik…belső szépség, nőies kisugárzás, vonzerő, kecses királynői testtartás, finom, nőies mozdulatok akárhány évesen is! Hogy állsz ezekkel a mutatókkal?

Bónuszként megkapod mindezeket a Salsa – fit edzéseken, és azt a Női minőséget, amire minden Nő vágyik!

A kettős módszer eredménye egy gyönyörű, funkcionálisan jól működő, vonzó, nőiesen izmos test lesz! Biztos vagyok abban is, hogy az edzés végére jelen lesz a NŐ, egy sokkal magasabb rezgésszint a teremben!

Jelentkezz be a Málnáriumba és kezdd el a SALSA-FIT edzésprogramod minél hamarabb!

Várunk akár ingyenes is elérhető állapotfelmérésünkön!

Időpontfoglalás Vác

Időpontfoglalás elküldése

* Mindazon résztvevőnknek, akik a felmérést követően elkezdik edzésprogramjukat, az Állapotfelmérés INGYENES.
Amennyiben néhány héten belül nem kezded el az edzést, de kíváncsi vagy fittségi állapotodra, és szeretnéd megtudni, hogyan mozogj hatékonyan ahhoz, hogy elérd célod, az Állapotfelmérés díja 4500 Ft.