HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal
hátsó báránycomb 2 kg 400 0 210 3460
száraz fehérbor 7 dl 0 2 0 560
gyenge borecet 1 dl 0 1 0 19
olivaolaj 1 dl 0 0 12 106
hagyma 1 nagy 3 18 0 88
fokhagyma 4 gerezd 1 5 0 24
rozmaringág (1 ek szárított) 1 ág        
zsálya (szárított) 1 kk        
só, bor            
4 fő részére     404 26 222 4257
1 fő részére     101 7 56 1064
arány     62% 4% 34%  

ELKÉSZÍTÉS

A sütés előtt 2 nappal pácold be a hús az alábbiak szerint: gondosan tisztítsd meg a combot a faggyútól, hártyáktól. Mosd meg és egy hegyes késsel szurkáld meg. A nyílásokba kenj zúzott fokhagymát. Az egészet dörzsöld be sóval és borssal, majd rakd egy tálba és szórd meg rozmaringgal, zsályával, felkarikázott hagymával. Öntsd rá az olajat és a borecetet. Takard be fóliával és rakd két napra a hűtőbe. Ez idő alatt forgasd meg többször, hogy alaposan minden részét átjárja a pác.

Sütés előtt öntsd alá a bort és lefedve, gyakran megforgatva és levével locsolgatva párold puhára, ami kb. 2 óra lesz.

Végül vedd le a takarást és erős tűzön (220 fok) süsd pirosra. Ez még további másfél óra.

Tálalás előtt a pecsenyelét szűrd le és külön csészében tálald.

Párolt zöldségekkel vagy vegyes salátákkal kiváló.

FIGYELEM!
Természetesen ez egy fehérjében gazdag húsétel, de szinte minden anyagcsere típus eheti, ha megfelelő arányban fogyaszt hozzá köretet, ami inkább lassan felszívódó zöldségféle legyen, ahogy a fenti receptben is ajánljuk, hiszen így a legfinomabb.