FIGYELEM!
Ha már anyagcsere típusod szerint táplálkozol, akkor figyelj oda a fehérje-zsír-szénhidrát arányokra!
Ennek a krémnek nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, zsírtartalma viszont kiemelten magas. Az édesburgonya pirítóssal fogyasztva kiegyensúlyozhatóak az arányok, de még így is a zsír lesz túlsúlyban.
Elkészítés
A tojásokat 8 percig főzzük, ha kihűltek, megpucoljuk és apróra vagdaljuk. A kókuszzsírt kicsit megolvasztjuk, vagyis inkább szobahőmérsékletűre „melegítjük”, hogy könnyebben habosítható legyen. Az összes hozzávalót konyhai mixerrel habosra kikeverjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk.
A pirítós sütőben kb. 3-4x megpirítjuk, hogy megsűljün, de még ne puhuljon meg. Szobahőmérsékletre hűtve kenjük rá a tojáskrémet.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A pirított édesburonya egyéb pástétomokkal, krémekkel feltéttel is megkenhető:
- avokádókrém
- halpástétom
- humusz
- …és bármi finomsággal, amit a fantáziád és az ízlésed kitalál.