FIGYELEM!
Ha már anyagcsere típusod szerint táplálkozol, akkor figyelj oda  a fehérje-zsír-szénhidrát arányokra!

Ennek a krémnek nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, zsírtartalma viszont kiemelten magas. Az édesburgonya pirítóssal fogyasztva kiegyensúlyozhatóak az arányok, de még így is a zsír lesz túlsúlyban.


Elkészítés

A tojásokat 8 percig főzzük, ha kihűltek, megpucoljuk és apróra vagdaljuk. A kókuszzsírt kicsit megolvasztjuk, vagyis inkább szobahőmérsékletűre „melegítjük”, hogy könnyebben habosítható legyen. Az összes hozzávalót konyhai mixerrel habosra kikeverjük.

Az édesburgonyát meghámozzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk.

A pirítós sütőben kb. 3-4x megpirítjuk, hogy megsűljün, de még ne puhuljon meg. Szobahőmérsékletre hűtve kenjük rá a tojáskrémet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 

A pirított édesburonya egyéb pástétomokkal, krémekkel feltéttel is megkenhető:

  • avokádókrém
  • halpástétom
  • humusz
  • …és bármi finomsággal, amit a fantáziád és az ízlésed kitalál.