fbpx

Nem könnyű jeles ünnepek alkalmával korszerű receptek alapján sütni, főzni! De lehet, hogy nem is kell, mert ennyi kihágás megengedhető, mert az igazán finomságok nem mindig egészségesek. Az ünnep meg azért mégiscsak ünnep! Ennek ellenére hoztam neked egy alternatív mézeskalács receptet.

Elkészítés:

A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük, majd a puha margarinnal összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük, de legjobb este elkészíteni és másnap reggelig állni hagyni. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagságúra. Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb 1,5 szeresére nőnek).

180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (amíg, világos zsemleszínű nem lesz).

Ha elkészültek, kedved szerint díszítheted, építheted, alakíthatod.

Jó étvágyat hozzá!