fbpx

Hozzávalók egy rúdhoz:

A tésztához langyosítsuk meg a növényi tejet, majd a cukorral futtassuk fel benne az élesztőt. Egy keverőtálban mérjük össze a liszteket. Az utifűmaghéjat is keverjük bele az élesztős növényi tejbe, és öntsük az egészet a lisztekhez. Dolgozzuk össze, amíg jól gyúrható tésztát kapunk. Pihentessük 30 percet.

Addig elkészülhet a töltelék.

A diót pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd daráljuk le, és keverjük össze az almapürével, baracklekvárral, steviával. Frissen tartó fóliával bevont deszkán nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel kb. ugyanolyan vastagon, mint amilyen vastag a tészta és a fólia segítségével tekerjük fel. Szurkáljuk meg a tetejét villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon, majd tegyük félre pihenni újabb 30 percre. Addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Sütési idő kb. 25 perc.

Élesztő helyett használhatunk 1/2 kk. szódabikarbónát + 1 kk. almaecetet is.