A finn szaunától eltérően, itt nem a levegő melegszik fel és ezáltal a testünk, hanem közvetlenül a bőrünk alatti szövetek, ezért jóval alacsonyabb hőmérsékleten is megizzasztja a felhasználóját.

Ezért is tartják sokan az infraszaunát egy igazán kíméletes szaunának. Érdekességképpen: a finn szauna 90-100 fok között üzemel, míg az infraszauna körülbelül 45 és 60 fok között.

Az infra szauna a mindennapok szaunája, így minden edzés után ajánljuk, mert rengeteget tehetünk vele egészségünk, szépségünk érdekében.

Nézzük sorban, hogy milyen jótékony hatásai vannak a 40-55 °C –os infra szaunának:

  • Az infra szauna méregtelenít Az izzadás által bőrünkben felgyülemlett méreganyagok is távoznak. Az izzadás hatására aktiválódik nyirokrendszerünk, mely kiválasztja a testzsírban tárolt méreganyagokat és savakat. Ezek a kitágult pórusokon keresztül kiáramlanak a szervezetünkből, miközben ez az izzadság kimossa a méreganyagokat bőrünk mélyebb rétegeiből is.
  • Az infra szauna megszépíti a bőrt, csökkenti a narancsbőrt Az izzadás során, miközben a méreganyagok távoznak, olyan tisztává válik a bőrünk, amit egy szimpla zuhanyzással sosem érnénk el, ráadásul sokkal ruganyosabb, bársonyosabb és feszesebb lesz. Így a narancsbőr ellen is hatékonyan felveszi a harcot.
  • Az infra szauna erősíti az immunrendszert Szaunázás közben felmelegszik a szervezetünk, egyfajta „mesterséges lázat” idézve elő, ami ellen védekezésbe kezd a szervezetünk és a nyirokrendszerünk működésbe lép, hogy a felhalmozódott méreganyagokat kiválassza. Ennek a rendszeres  kiegészítő „edzésnek” és a méreganyagok hiányának köszönhetően immunrendszerünk hatékonyabban képes végezni a dolgát.
  • Az infra szauna erősíti, rugalmasabbá teszi az érfalakat A szokatlan és túlzott meleggel szemben nem csupán az izzadással védekezünk. Szívünk gyorsabban ver, vérereink kitágulnak, hogy több vért tudjanak szállítani. Így a véráramunk is bekapcsolódik az optimális hőmérsékletünk megtartásába. A vérerek kitágulása és összehúzódása jótékony hatással van az egészséges keringés megőrzésére.
  • Az infra szauna kalóriát éget Szervezetünk a meleggel szembeni védekezés folyamán több száz kalóriát is eléget. A szaunázás azonban nem helyettesíti a mozgást, önállóan nem fogyaszt! Egy jó kis edzés után azonban jólesik a szaunázás, miközben fel is erősítjük az edzés hatását.
  • Az infra szauna csökkenti a fájdalmat Izomfájdalmak, gyulladások és sebek kezelésében is nagyon hatékony a szaunázás. A felgyorsult vérkeringés több oxigént szállít a „kezelendő területhez”, illetve több káros anyagot szállít el onnan. A sérülések így sokkal hamarabb begyógyulnak, a fájdalmak enyhülnek.
  • Az infra szauna oldja a stresszt Szaunázás során csökkenek a panaszaink, melyek sokszor nem is tudatosulnak bennünk, van időnk egy kicsit magunkkal is foglalkozni, megnyugszunk testben és lélekben, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbá válunk.

A szaunázás szabályai

1. Feliratkozás

Az infra szauna használatának feltétele a recepción történő időpont foglalás, bejelentkezés és a használat előtti ár rendezése.

2. Viselet a szaunában

A szauna kizárólag FÜRDŐRUHA és LEPEDŐ együttes használatával lehetséges! Erre a célra tartott lepedőt kérj a recepción! De akár saját nagyméretű lepedődet is használhatod. Ez esetben azonban ügyelj arra, hogy a lepedőd elég nagy legyen, hogy a pasra leülve bőröd ne érintkezzen a szauna paddal! Köszönjük, hogy betartod a higiéniai szabályt

3. Készülj fel a szaunázásra!

Javasolt a szaunázás megkezdése előtt egy 15-20 perces nyugalmi állapotot beiktatnod, főképp, ha előtte aktív testmozgással fokozott izgalmi állapotba kerültél. Ittasan vagy másnaposan se szaunázz, hiszen az ilyen jellegű méregtelenítésre nem alkalmas.

4. Étkezések között teljen el megfelelő idő!

Nem érdemes se éhgyomorra, se jóllakottan szaunázni, mert éhgyomor esetén a szauna általi plusz terhelés könnyen vezethet vércukorszint hirtelen eséséhez, ami szélsőséges esetben ájuláshoz is vezethet. Teli gyomorral pedig közérzeted romolhat azáltal, hogy testednek az emésztésre fordított energiák növekedése mellett, a szauna körülményeivel is meg kell küzdenie.

5. Ékszereidet vedd le!

Ne feledkezz meg róla, hogy a szaunában az ékszereid felforrósodnak és égési sérülést okozhat. Az ujjaidon hagyott gyűrűk pedig könnyen elszoríthatják ujjaid vérkeringését.

6. Egészségügyi állapot jelentése

A SZAUNÁT MINDENKI KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGRE HASZNÁLHATJA! Haszbálat előtt konzultálj kezelőorvosoddal! A Málnárium Fitnesz Kft-t semmilyen felelősség nem terheli a szauna használat miatt.

7. Szauna beállítások módosítása

A szauna kezelőpaneljét TILOS átállítani! Ha bármi kérésed van, fordulj az edzőkhöz. Ennek a szabálynak a megszegése anyagi felelősséggel jár.

     INFRA SZAUNA ÁRAINK

     25 perces infra szauna         800,- Ft/fő

           Málnárium klubtagoknak 10 % kedvezmény

     Bérlet árak:

     5 alkalmas bérlet                        3.800,- Ft

     10 alkalmas bérlet                      7.200,- Ft

          Málnárium klubtagoknak 10 % kedvezmény

AKCIÓK

    1. – Minden új csatlakozó vendégünk az első havi bérlete mellé kap

 

             1 db AJÁNDÉK Infra szauna kupont