fbpx

FIGYELEM!!

Nagyon zsíros, nehéz étel, csak módjával fogasztható egyes fehérje típusok számára

ELKÉSZÍTÉS

A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljük sóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

(Fontos, hogy olyan edényt használjunk, ami a tűzhely felső részén a pároláshoz, és a sütőben sütéshez is alkalmas!)

A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat, pár perc alatt körben megkapatjuk. Közétesszük a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntöm a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé párolom kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.

A párolt káposztához, a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük. Lesózzuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk a hagymát megdinszteljük benne, és a köményt is megfuttatjuk rajta. Beleforgatjuk a káposztát, meglocsoljuk ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon, saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben villával többször átforgatom, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek meg. (A párolás végére a káposzta alatt nem szabad folyadéknak maradnia.)

A darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Sütőedényben libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, 230 fokos forró sütőben, néha átkeverve ropogósra sütjük.

Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínálom.

https://www.nosalty.hu/

Share This