Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájákat az eritrittel habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a finomra darált diót és a csomag sütőport. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd lassan adagolva finoman összekeverjük a két masszát.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe is.
A sütőből kivéve kihűtjük, majd vízszintesen 3 részre vágjuk.
Az avokádókat a magjuktól megszabadítjuk és kikanalazzuk a héjukból. Hozzáadjuk a kakaóport és a nagyon apróra zúzott étcsokoládét, valamint az eritritet és az egészet habosra kavarjuk.
A krémet három részre osztjuk és a piskóta rétegeit bekenjük, majd az egész torták kívülről bevonjuk a krémmel.
Ízlés szerint rusztikusan hagyjuk a külsejét, vagy szépen lesimítjuk és durván darált és fél dióval díszítjük.